Paikallisuutiset

Alle 40-vuotiaiden rokotuskattavuus Kainuussa edelleen alle 80 prosenttia

Kainuussa yli 40-vuotiaista yhden koronarokotuksen on saanut noin 90 prosenttia väestöstä.

Toisen annoksen osalta kattavuus on tätä alempi, mutta sen odotetaan lähiviikkoina vielä nousevan. Sitä vastoin alle 40-vuotiaiden rokotuskattavuus on alle 80 prosenttia, eikä uusia ensimmäisiä rokotteita juurikaan enää kysytä.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin mukaan alueelliset tapausmäärät eivät ole enää jatkaneet laskuaan. Valtakunnallisesti on nähtävissä tautitapausten määrän lisääntyminen, joka näkyy myös sairaala- ja tehohoitoa tarvitsevien määrässä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nykyinen rokotuskattavuus muodostaa yksilötason suojan, mutta ei laumasuojaa. Erityisesti jokaisen rokottamattoman riskiryhmään kuuluvan on oman itsensä vuoksi syytä viivytyksettä rokottautua, Koukkari muistuttaa.

Koronarokotukset Kainuussa saa kuntien rokotuspisteillä, joiden aukioloajat löytyvät soten verkkosivuilta .

Alkuviikolla Kainuussa on todettu 16 uutta tartuntaa.

Kainuussa ovat voimassa edelleen varotoimia koskevat suositukset. Erityisesti rokottamattomien tai vielä vajaan rokotussarjan saaneiden tulee noudattaa varovaisuutta.

Koronarokotusten ajavanvaraus auki 1943 syntyneille ja sitä vanhemmilleKoronarokotuksien ajanvaraus avautuu tänään 1943 syntyneille ja sitä vanhemmille sekä yli 16-vuotiaille, joilla on Downin syndrooma.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä