Mielipiteet

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Mikä on ihmisen hengen hinta?

Aluevaaleissa päätetään henkilöistä jotka määrittävät ihmisen hengen hinnan.

Kuinka kauan kestää ambulanssin tulo hätätilanteessa, onko puoli tunti vai puolitoista tuntia? Syttyy tulipalo kuinka nopeasti saadaan palokunta paikalle, onko puoli tuntia vai puolitoista tuntia? Teet keskiviikkoiltana tikkausta vaativan haavan käteen, kuinka pitkä matka on lähimpään sairaalaan? Meneekö ajaessa puolituntia vai puolitoista tuntia? Olet ollut kuumeessa pitkän aikaa ja sinun pitää käydä lääkärissä, meneekö matkassa tunti vai puolituntia?

Sanoisin, että vastauksen tulee olla maksimissaan puolituntia. Tämä tarkoittaa, että Kainuun terveydenhuollon päivystys- ja pelastustoimi tulee miettiä uudelleen. Tehokas ja taloudellisesti Kainuun alueen henkilöstörakennetta tukeva.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Meillä on paljon vanhuksia, jotka vaativat hoitoa ja huomiota. Suurin osa haluaa olla kotonaan niin pitkään kuin mahdollista. Tätä tulee tukea ja keinoja yhteydenpitoon tulee keksiä, jos sosiaalisia kontakteja ei luontevasti lähipiiristä löydy.

Digitalisoiminen voisi olla ratkaisu vanhusten hyvinvoinnin avustamiseen. Lapissa on ollut jo kokeilu, jossa yksin asuville vanhuksille jaetaan tabletit, jonka kautta heille pidetään yhteyttä. Samassa yhteydessä voi olla useita käyttäjiä yhtä aikaa, joka luo vuorovaikutusta ihmisten välillä ilman erillistä fyysistä tapaamista. Tällä tavoin yksin olevat saadaan aktivoitua ja heidän vointia voidaan seurata paremmin.

Psykologipalvelut tulee turvata ja taata tasapuolisesti. Nykyinen yhteiskunta rasittaa ihmisiä niin nuoria kuin aikuisia eri tavalla kuin 30 vuotta sitten. Tämänhetkinen ihmisten henkinen hyvinvointi on kriittisellä tasolla. Tukea tarvitaan ja sen pitää löytyä läheltä.

Ennaltaehkäisevä työ on korkeassa roolissa terveydenhuollon kuormituksen kanssa. Muutama viikko sitten valtakunnallisissa julkaisuissa kerrottiin Suomen liikalihavuudesta. Kainuu oli kolmas. Valitettavasti psyykkinen ja fyysinen kunto kulkee käsi kädessä. Tälle asialle meidän tulee yhdessä tehdä merkittävää panostusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Velvoittaisin urheiluseuroja/vastaavia pitämään koululaisille liikuntatunteja, seuran omaan lajiin liittyviä. Tällä tavalla liikunnasta saataisiin monipuolista ja tarjonnasta nuoret voisivat löytää se oman mieleisen liikuntamuodon. Samalla lahjakkuudet tulisivat esiin luontevasti.

Ville Heikkilä

järjestelmäaliupseeri

aluevaaliehdokas (sit., kesk.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä