Paikallisuutiset

Avi pitää Kainuun kokoontumisrajoitukset marraskuussa ennallaan – yli 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää syys–lokakuun tapaan

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) pitää Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kokoontumisrajoitukset marraskuussa ennallaan.

Päätös perustuu tartuntatautilakiin. Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää kuten syys–lokakuussakin, kunhan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) 21. syyskuuta antamaa ohjetta koronaviruksen estämisestä noudatetaan.

Yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on varmistettava turvalliset olosuhteet kokoontumiselle. Yli 50 hengen tapahtumia voi järjestää ilman henkilömäärien ylärajaa sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden, avi kertoo tiedotteessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avi antaa määräyksensä alueelleen yleensä kuukaudeksi kerrallaan. Jos epidemiatilanne muuttu, se voi muuttaa päätöstään.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla kahden viime viikon ilmaantuvuus on ollut 5,6 – 10,2 Covid-19-tapausta 100 000:ta asukasta kohden. Tautitilanne muuttuu päivittäin.

Kainuun soten mukaan ilmaantuvuusluku oli soten alueella keskiviikkona 4,2 ja tartuntatiilanne rauhallinen.

Turvavälit ja hyvä hygienia vähentävät tartunnan riskiä olennaisesti

Taudin leviämisen riski on erityisen suuri , kun suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontaktiin keskenään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa osallistujien välille on turvattava mahdiollisuus 1–2 metrin turvaväleihin. Jos jonoja alkaa syntyä, pitää muistuttaa turvaväleistä. Järjestäjän tulee myös ohjeistaa myös hyvästä käsihygieniasta ja tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Avi muistuttaa, että kun kokoontumisissa noudatetaan riittäviä turvaohjeita, voidaan tartunnan riskiä olennaisesti vähentää. Jos sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yli viidenkymmenen hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten turvallisuutta ei voida varmistaa, niiden järjestäminen on kielletty, avi toteaa.

Sisätiloissa voi järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia, jos turvaväleistä ja hygieniasta huolehditaan. Kuva on Kaukametsän Kouta-salista.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä