Viihde

Cary G ja Katharine H tykittävät lauantai-iltana 1930-luvun elokuvassa

Hätä ei lue lakia

Yle Teema & Fem klo 21.05

**** Ei kaikki vanha elokuva ole mitään hissutusta ja kiikkutuolin natinaa. Howard Hawksin komedia on edustava muisto 1930-luvun screwball-tyylistä, jossa sanoja lauottiin päin vastaantulijaa kuin nykyleffoissa luoteja. Lähempi vertauskohta voisivat olla tämän päivän räppääjät, joilla sanaisen arkun avain ei ole ikinä hukassa. Nuorekkaita vuosiaan eläneet Cary Grant ja Katharine Hepburn syöttelevät toisilleen kierrepalloja hengästyttävällä tempolla.

Hajamielisestä professorista, vauhdikkaasta perijättärestä, lemmikkileopardista ja parista brontosauruksen luusta kehitellään semmoinen irtovitsien ja freudilaisten livautusten tsunami, että hyvässä hapessa pitää olla katsojankin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaiken jäljiltä ei akateemisen järjen ja arvokkuuden kulisseista ole jäljellä verhotangon vertaa. Ihme kyllä, jossain välissä ehditään rakastumaankin. (USA 1938)

Angel Has Fallen

Sub klo 21.00

** Fallen -elokuvien agentti Banning ( Gerard Butler ) joutuu sarjan kolmososassa pelastamaan vaihteeksi itseään, kun hänet lavastetaan petturiksi. Rytinä on muutoin samaa. Ensiesitys. (USA 2019)

Reservation Road

TV5 klo 21.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Perheellinen mies ajaa ylinopeutta, ajaa lapsen yli ja pakenee paikalta paniikissa. Toinen isä jää suremaan kuollutta poikaansa ja keskittyy jahtaamaan miestä, joka tuhosi hänen elämänsä. Terry Georgen ohjaama jännitysdraama lähtee liikkeelle järkytyksestä ja surusta, eikä päästä katsojaakaan helpolla. Onnellista ratkaisua ei tässä tarinassa voi olla. Joaquin Phoenix ja Mark Ruffalo välttelevät taitavina näyttelijöinä ylilyöntejä, mutta onnistuvat puskemaan pintaan molempien isien tuskan. Jennifer Connelly ja Mira Sorvino eivät äiteinä saa yhtä paljon huomiota, mutta ovat uskottavasti elokuvan alakuloisilla taajuuksilla. (USA 2007)

Pekka Eronen

Komediaklassikko kertoo rikkaasta perijättärestä, hajamielisestä professorista, leopardista, terrieristä ja brontosauruksen luista.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä