Viihde

Dooley näyttää avartavassa dokumentissaan, millaista on suljetulla osastolla

Stacey Dooley: Psykiatrinen osasto

Yle Areena

★★★★★ Areenassa julkaistaan kolme uutta Stacey Dooleyn dokumenttia. Ainakin yksi, psykiatrista sairaanhoitoa käsittelevä jakso on koskettava ja avartava.

Dooley työskentelee kolme viikkoa Springfieldin sairaalassa Lontoossa. Todellisuus siellä on varmasti hyvin samankaltainen myös Suomessa.

Dooley jututtaa potilaita ja henkilökuntaa eri osastoilla. Potilailla on raastavia kohtaloita ja henkilökunnalla upeaa paneutumista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eri osastoilla vastaan tulee tuskaisuutta, arvaamatonta väkivaltaa ja pelottavan kaoottisia tilanteita, mutta myös toivon pilkahduksia.

Moni on yrittänyt itsemurhaa

Akuuttiosastolle tuodaan potilaita, jotka ovat vaaraksi itselleen tai muille. Moni on yrittänyt tapaa itsensä, kuten 24-vuotias anoreksiasta kärsivä Laura .

Empaattinen Dooley osaa kohdata ihmiset ja saa hyvän kontaktin potilaisiin.

Matalan kynnyksen avun paikka Lootukseen voi tulla kirjautumatta pariksi päiväksi hengähtämään ja arvioitavaksi. Siellä tavataan sulkeutunut 19-vuotias Kyle , joka viiltelee hengenvaarallisesti itseään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henkilökunnalla on suuri tehtävä ja vastuu tehdä jatkohoitosuunnitelma: otetaanko potilas osastolle vai kotiutetaanko. Koskaan ei voi olla sataprosenttisen varma, että päätös on oikea.

Kaksi muuta dokumenttia kertovat intiimeistä salakuvaajista Etelä-Koreassa ja Espanjan huumesodasta.

Stacey Dooley menee työharjoitteluun psykiatriseen sairaalaan ja tapaa Rachellen, joka on yrittänyt itsemurhaa kymmeniä kertoja.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä