Paikallisuutiset

Ei uusia tartuntoja Kainuussa– kokoontumisrajoitukset jatkuvat

Kainuussa ei ole todettu uusia koronatartuntoja. Kajaanin lyseoon liittyviin altistuksiin tai Terrafamen seulontoihin liittyen ei ole tiedossa uusia positiivisia testituloksia.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (PSAVI) on tehnyt Kainuuta koskevan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituspäätöksen 25.4.2021 saakka. Enintään 20 henkilön yleisötilaisuudet on sallittu edellyttäen, että niissä voidaan varmistaa terveysturvallisuudesta annettujen ohjeiden toteutuminen.

Koronatilanne Etelä-Suomessa jatkuu edelleen vaikeana. Valtioneuvoston esittämät liikkumisrajoitukset eivät nykytilanteessa suoraan koske Kainuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan vanhempien ikäluokkien osuus koronatartunnoista on laskenut tämän vuoden kuluessa. Suomessa yli puolet tartunnoista todetaan 20–50 -vuotiailla ja alle 20-vuotiaiden osuus tartunnoista on noussut.

Rajoitusten ja ohjeiden noudattamista tuleekin erityisesti korostaa näissä väestöryhmissä.

Kainuun sote muistuttaa, että eri ohjeiden noudattamisen yhteisvaikutuksella voidaan vaikuttaa epidemian leviämiseen. Lähikontaktien rajoittaminen, hygieniaohjeet, matkustamisen rajoittaminen ja muut ohjeet koskevat myös vapaa-aikaa.

Ikäihmisten koronarokotukset Kainuussa jatkuvat edelleen – ajanvaraukset netin kautta

Kainuussa rokotusvuorossa ovat 1948 syntyneet ja sitä vanhemmat kainuulaiset. Ajanvarauksen takaisinsoittolinja on ruuhkautunut. Jonossa on tällä hetkellä noin 1200 puhelua, joista merkittävä osa ei liity ajanvaraukseen. Takaisinsoittoajat voivat venyä yli 3 vuorokauden.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajanvaraus on suositeltavaa tehdä netissä Omasote-palvelusta. Varaus- ja muut asiointiohjeet löytyvät osoitteesta sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Ajanvarausnumeroon pyydetään (044 709 3788) soittamaan vain omalla ajanvarausvuorolla; samasta perheestä rokotusvuorossa olevat voivat varata ajan yhdellä soitolla. Numerossa ei anneta rokoteneuvontaa.

Erityiset kysymykset voi esittää sähköpostitse korona@kainuu.fi.

Rokotusten käynnistymisestä alle 70-vuotiaiden sairausriskiryhmille ilmoitetaan ensi viikon alussa; ajanvaraus on toistaiseksi suljettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

AstraZenecan koronarokotuksen saaneille on annettu ohje ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon välittömästi (päivystysapu 116 117 tai 08 6156 6000), mikäli rokotuksen jälkeen ilmenee erityisiä oireita. Lisätietoja sote.kainuu.fi/koronarokotukset

Ohjeet

Kainuussa on edelleen voimassa perustason ohjeet ja suositukset:

Yleinen maskisuositus yli 12-vuotiaille

Yleinen etätyösuositus on, ei etäopetussuositusta

Suositus välttää maakuntarajat ylittävää matkustamista. Ulkomaanmatkailu tulee rajoittaa vain välttämättömään

Alle 12-v ryhmätoiminnassa ei ole rajoitussuosituksia, 12–17-v suositellaan enintään 20 henkilön ryhmiä ja aikuisille yksilöharrastuksia ryhmien sijaan

Yksityistilaisuuksissa vahva suositus noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja.

Kainuussa ei ole todettu uusia korontartuntoja keskiviikon jälkeen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä