Viihde

Eliittiyksikkö jahtaa vankilakarkureita suomalaisessa rikossarjauutuudessa

Karkurit

★★★★ Suomalaisia rikossarjoja on tullut viime vuosina tiuhaan. Enää ei tarvitse katsoa vain ruotsalaisia tai tanskalaisia sarjoja, jos haluaa laadukasta katseltavaa.

Uusin ihan kelpo tulokas on Karkurit , joka kertoo paossa olevia rikollisia jahtaavasta eliittipoliisiyksiköstä. Yksikköä johtaa Karita Tulikorpi. Pirjo Lonka lunastaa pääroolin uskottavasti. Tulikorven tiimissä ovat muun muassa Matti Onnismaan esittämä vanhan koulukunnan poliisi Pertti, Pelle Heikkilän esittämä ulkomailla poliisiuraa tehnyt ja Suomeen palannut Tommi, Roba-sarjastakin tuttu Deogracias Masomi entisen peitepoliisin Santiagon roolissa ja data-analyytikko, lapsinero Lori, jota näyttelee Anna Böhm .

Kovin syvälle motiiveihin ei päästä

Tiimiin kuuluu myös Karita Tulikorven läheisin kollega eli Kristo Salmisen näyttelemä Niklas. Niklas katoaa ensimmäisen jakson karkurijahdissa. Siitä seuraa varsinaisten karkureiden lisäksi toinen tarina, kun Karita Tulikorpi haluaa selvittää, minne Niklas on hävinnyt.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitä paljastuu kollegasta, jonka on luullut tuntevansa? Muidenkin poliisien siviilielämää raotetaan pikku paloina, niin että heistä tulee kokonaisia ihmisiä.

Kymmenosaisen sarjan joka osassa on eri karkuritapaus. Ensimmäisessä osassa vankilasta pakenee Mikko Leppilammen näyttelemä kolmoismurhaaja. Toisessa osassa karkuteillä on Vera Kiiskisen näyttelemä identiteettivarkauksia tehtaileva nainen, jota kotona kaipaa varhaisteinipoika ja josta paras ystävä puhuu kauniisti.

Sarjassa on taustoitettu karkureita ohjaavia motiiveja. Mikä on sysännyt kunkin ihmisen rikoksiin? Tosin kovin syvälle motiiveihin ei ehditä mennä.

Sarjan pääkäsikirjoittaja on Roban ja Keisari Aarnion käsikirjoittanut Tatiana Elf . Ohjaajina ovat Jalmari Helander , Saara Cantell ja Teppo Airaksinen .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

CMore

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä