Huipputehokas lihaskuntotreeni todella yksinkertaisella välineellä – Kahvakuula sopii kaikille!

Kahvakuula on ollut yksi vuosikymmenen suurista kuntoiluhiteistä niin Suomessa kuin maailmalla. Eikä ihme, sillä kyseessä on äärimmäisen yksinkertainen ja todella monipuolinen väline lihaskunnon kehittämiseen.

Kahvakuulalla harjoittelu nousi koko kuntoilevan maailman tietoisuuteen vähitellen 2000-luvulla. Monissa Itä-Euroopan maissa tunnettu ja perinteinen voimaharjoittelun väline tuli tunnetuksi kaikkialla ja tulokset ovat puhuneet puolestaan. Kahvakuulan tutkittuja etuja ovat sittemmin hyödyntäneet lukemattomat treenaajat huippu-urheilijoista kotikuntoilijoihin.

Voimaa koko kehoon

Kahvakuulan nerokkuus piilee nimenomaan kahvaosassa, joka ulkonee kuulasta ylöspäin. Se mahdollistaa mitä erilaisimmat harjoitusotteet ja liikkeet. Kahva on samaa järeää valurautaa tai muuta raskasta materiaalia kuin muukin kuula eikä sen rikkoutumista tarvitse pelätä. Kahvan ulkoneva muoto antaa mahdollisuuden sellaisiinkin liikkeisiin, joita on vaikea tehdä muilla voimaharjoittelun välineillä.

Kuulan liikettä voi ja pitääkin ohjata ranteen ja kyynärvarren sekä koko käsivarren lihaksilla. Näin työhön pääsevät sellaisetkin lihakset, jotka jäävät helposti vähälle treenille levytangoilla tai käsipainoilla harjoiteltaessa. Aivan poikkeuksellista tehotreeniä saa kämmenten, sormien ja ranteiden puristusvoima. Kun kuulan asennot vaihtelevat, sitä on kannateltava eri tavalla kuin muita voimaharjoitusvälineitä. Kuulalla treenattaessa käsivarren ulompien osien lihakset aktivoituvat aivan eri tavalla kuin levytangoilla ja käsipainoilla.

Kahvan ansiosta kuulaa voi liikuttaa erilaisten nosto-, kyykky- ja heilahdusliikkeiden vaikutusta vahvistamassa. Kuulan paino ja käyttäjän voimat määräävät, tehdäänkö kuulalla laajoja heilahdus- tai pyöritysliikkeitä koko vartalolla vai nostojen ja punnerrusten tapaisia suoraviivaisia liikkeitä. Kaikissa tapauksissa koko kehon suuret lihasryhmät aktivoituvat ja saavat harjoitusta.

Käyttö painon mukaan

Pienet kahvakuulat sopivat mainiosti vahvistamaan jumppaliikkeitä, joita tehdään tavallisesti pelkällä kehon painolla. Kahvakuulan liikuttaminen ja lihasten ohjaama heilahdus vahvistaa jumpan vaikutusta ja tehostaa erityisesti selkä- ja vatsalihasten sekä käsivarsien ja hartioiden treeniä. Siksi kevyen luokan kahvakuula on mainio väline erityisesti istumatyötä tekeville.

Astetta raskaammat https://www.kuntokauppa.fi/kahvakuula-20-kg-pinnoitettu-fitnord kahvakuulat toimivat hyvin erilaisissa vipunostoissa ja pyöritysliikkeissä, ja painavimmat kuulat käyvät suoraviivaisiin nosto- ja punnerrusliikkeisiin.

Niillä harjoittelu on usein samankaltaista kuin levytangoilla ja -painoilla tai käsipainoilla, mutta kaareva kahva vaatii enemmän lihastyötä liikkeen ohjaamiseen. Silloin liikkeeseen on myös keskityttävä kunnolla, ja keskittyminen saa lihaksen työskentelemään tehokkaammin.

Kahvakuula on paitsi äärimmäisen yksinkertainen ja tehokas, myös hyvin edullinen kuntoiluväline – tehokkaan voimaharjoittelun alkuun pääsee noin kympillä, ja raskaankin sarjan kuulia saa alle satasella.

Tilaa kahvakuula kotiin Kuntokaupalta!

Lähteet:

Laaja tutkimus voimaharjoittelun vaikutuksista (yli 2000 eri-ikäistä kuntoilijaa)

Tutkimus kahvakuulatreenistä nuorten uimareiden lihasvoimaharjoittelussa