Kotimaa

HUSin viestinnän mukaan HUSin diagnostiikkajohtaja antoi virheellistä tietoa koronarokotteiden saapumisesta

Diagnostiikkajohtaja kertoi Ylellä koronarokotteiden saapuneen jo Suomeen, mutta viestinnän mukaan tieto ei pidä paikkaansa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin viestintä kiistää HUSin diagnostiikkajohtajan Lasse Lehtosen antamat tiedot koronarokotteiden saapumisesta Suomeen.

Lehtonen ehti keskiviikkona kertomaan Ylelle, että ensimmäiset Pfizer Biontechin rokotteet olisivat jo saapuneet Suomeen ja odottaisivat myyntilupaa HUS-apteekissa. HUSin viestintäjohtajan Niina Kauppisen mukaan Lehtosen antamat tiedot eivät pidä paikkaansa.

– HUS-apteekin johtaja on kumonnut tiedon, mitään rokotteita ei ole HUS-apteekissa. Lehtosen lausunto on väärä, Kauppinen sanoo Lännen Medialle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lehtonen kertoi Ylellä, että julkisen puolen lääkejakeluista huolehtiva HUS Apteekki on valikoitu rokotteen jakelijaksi koska, se on tottunut käsittelemään vaativia lääkemuotoja.

– Pfizerin rokote täytyy olla syväjäässä, ja sen takia HUS Apteekki on valittu jakelun järjestäjäksi, Lehtonen sanoi Ylelle.

Kauppisen mukaan ei ole tiedossa, milloin rokotteita on tulossa. HUS-apteekki vastaa Kauppisen mukaan vain HUS-alueen jakelusta rokotteiden osalta. Suomessa rokotetaan ensimmäisenä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaan kuuluvat, riskiryhmät ja ikääntyneet.

Toimitus ei tavoittanut keskiviikkoiltana Lasse Lehtosta. Myöskään HUSin toimitusjohtaja ei ollut tavoitettavissa.

Koronarokotteiden tulosta Suomeen ei ole vielä tietoa. Arkistokuva koronatestauksesta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä