Viihde

Hyytävän hyvä Robert Mitchum saa aikaan kylmiä väreitä lauantai-illan jännityselokuvassa

Räsynukke

Yle Teema & Fem klo 21.05

***** Jos ohjaa elämässään vain yhden elokuvan, kannattaa samalla ohjata merkkiteos. Niin kävi englantilaiselle Charles Laughtonille , jolla oli jo takan reunalla parhaan näyttelijän Oscar elokuvasta  Henrik VIII:n yksityiselämä (1933).

Laughton hallitsi näyttelijänä ironian koko kirjon, mutta harkitun mustavalkoisessa Räsynukessa hän syöksyi inhimillisyyden ääripäihin: psykopaattijännäri kohtaa lapsuuden sadun Hannusta ja Kertusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lamakauden Amerikassa sekopäinen saarnaaja tappaa leskiä Jumalan nimissä ja saapuu ryöstösaalista etsimään Willan (Shelley Winters ) kotiin. Laughton ei itse elokuvassaan näyttele, mutta puristi rennon hepun perikuvasta Robert Mitchumista roolin, joka nostaa kylmät väreet.

Upean karkujakson myötä kohdataan vanha Rachel kuin sadun hyvä haltija. Roolissa säteilee Hollywoodin mykkäkauden legenda Lillian Gish . (USA 1955)

Sing

TV5 klo 17.00

*** Illuminationin iloa puhkuva animaatio kajauttaa kelpo startin lauantai-illan huumalle. Kun koala Buster päättää järjestää laulukilpailun, stage on possuäidin, gorillan ja muiden. (USA 2016)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Blair Witch

Sub klo 21.00

** Adam Vingardin ja Simon Barrettin kauhuelokuva on käytännössä uusintaversio vuoden 1999 Blair Witch Projectista . Niukan budjetin yllätyshitti tekeytyi sattumalta löydetyksi amatöörivideoksi.

Temppu toimi silloin aika hyvin, ja opiskelijaporukan koettelemukset noitametsässä herättivät vähintäänkin levottomuutta. Katsoja pelkäsi pahinta, vaikka näkösällä oli lähinnä syksyistä pajukkoa.

Samaa found footage -temppua on sittemmin harrastettu lajin elokuvissa niin, että uudesta reissusta ei ilman haukotuksia selvitä – vaikka dokumenttiporukalla paremmat kamerat onkin. Huokeat säikkytehot eivät asiaa ainakaan auta. Ensiesitys. (Kanada 2016)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pekka Eronen

Jännityselokuva on mestariteos huijarisaarnaajasta, joka ryöstösaalista etsiessään ajaa kaksi lasta pitkälle pakomatkalle.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä