Viihde

Ihanan kamala 1970-luku

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Liekehtivät lapset

Yle Teema & Fem klo 22.15

★★★★ Tirisevät aurinkovoiteet, tekokuituvaatteiden hautoma hiki ja mätänevän valaan vieno tuoksu: Australian tuulissa tuntuu eksoottinen sekoitus ohjaaja Stephen Elliotin omaelämäkerrallisessa kasvutarinassa. Kulutushuuman 1970-luvusta ei räikeitä yksityiskohtia ja ylilyöntejä puutu, mutta kiintymyksen voimalla mennään. Nuoren Jeffin kasvuvuosien tutuimpia kasvoja ovat Guy Pearce ja poppari Kylie Minogue . (Australia 2018)

Jurassic Park

TV5 klo 18.25

★★★ Steven Spielbergin dinosaurusseikkailun tehosteet ovat liki kolmessa vuosikymmenessä jo kuluneet, mutta ei elokuva vieläkään jurakautiselta näytä. Laura Dern ja ikimuistoisesti hekotteleva Jeff Goldblum ovat mukana tutkijaryhmässä, jonka miljonääri Richard Attenborough kutsuu ihmettelemään eksoottisen saarensa vieläkin eksoottisempaa menoa. Tanner tömisee heti elokuvan jälkeen jatko-osassa Kadonnut maailma . (USA 1993)

Killing Them Softly

TV2 klo 21.00

★★★★ Andrew Dominikin rikoselokuvassa kurvaillaan ironian mustalla jäällä. Bisnes jyllää, ja heikot suistuvat ojaan. Ben Mendelsohn ja Scoot McNairy ovat pikkukonnia, jotka lähtevät mukaan ryöstämään laitonta korttipeliä. Sen järjesti mafia, joten keikan mielekkyyttä olisi kannattanut harkita toinenkin kerta. Brad Pitt ja Sopranos -sarjan James Gandolfini ovat palkkamurhaajia, jotka tilataan oikaisemaan kiusallinen tilanne. (USA 2012)

Elokuvanteosta innostunut Jeff (Atticus Robb) ihmettelee vanhempiensa elämää.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä