Viihde

Inhimillinen brittipoliisi kohtaa tylyjä käänteitä jännitysdraaman kolmannella kaudella

Paha paikka

Yle Areena

*** Daragh Carvillen brittisarjan ensimmäisellä kaudella selviteltiin kaksosten katoamistapausta luoteisen Englannin Morecambessa. Provinssin elämänmeno ja hieman erilainen poliisintyö toivat luonnetta perusbrittiläiseen, arkiseen jännitysdraamaan.

Morven Christie on inhimillinen rikosylikonstaapeli Lisa Armstrong, joka ei niinkään kipitä konnien perässä kuin toimii rikoksen uhrien ja näiden omaisten yhteyshenkilönä. Aiemmat ylilyönnit ovat pudottaneet hänet hierarkiassa, mutta aika pian työlleen omistautunut nainen ottaa paikkansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Selviteltävää lakifirman johtajan murhassa, lähipiirin järkytyksessä ja tylyissä yllätyskäänteissä riittääkin. Niin kuin siinä ei olisi painetta kyllin, saapuu vuosia sitten häippäissyt, kelvoton ex-mies vaatimaan lasten tapaamisoikeutta. Pahan paikan kolmas kausi starttaa 4. toukokuuta. (Britannia 2021)

The Descendants

Ava klo 1.25

**** Vaimon kooma, tämän petollisuus, oma mustasukkaisuus ja yksinhuoltajuus grillaavat lakimiestä (George Clooney ) hiljaisella tulella Alexander Paynen vienosti hymyilevässä draamassa. (USA 2011)

Yö on pitkä

TV1 klo 13.10

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Olosuhteiden pakosta ja oman luonteensa mukaisesti Aarne Tarkas työskenteli nopeasti. Kiireen jälkiä ja hiomisen varaa hänen elokuviinsa sitten jäikin. Välillä Tarkas kuitenkin väläytti samanlaisia kansainvälisen luokan otteita kuin juhlitumpi kollegansa ja työtoverinsa Matti Kassila . Kaksikon yhdessä kirjoittaman esikoisohjauksensa Tarkas huipensi komeaan loppujaksoon, jossa kohtalokas rikostarina viedään öiseen Suomenlinnaan.

Kotimaisen elokuvan ja teatterin mahtisuku on mukavasti esillä, kun traagisen nuorisotähden Jussi Jurkan vanhempia esittävät äiti Emmi ja isä Eino . Åke Lindman on kavallukseen sortuva pankkivirkailija. (Suomi 1952)

Pekka Eronen

kriitikko

Lisa Armstrong työskentelee poliisissa ja etsii kadonneita ihmisiä ja on yhteyshenkilö perheiden ja tutkijoiden välillä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä