Viihde

Joulua odotetaan uusinnoilla, mutta se ei välttämättä ole huono juttu

★★★ Joulun odotus ei ole mitään ilman Joulukalenteria. Tänä jouluna Yle ilahduttaa katsojia ainoastaan uusinnoilla. Joulufanille uusinnat ovat yleensä joko paha pettymys tai mukavaa muisteloa. Tänä jouluna ne ovat sekä ja että.

Jos joulukalenterin kohdeyleisönä pidetään lapsikansaa, ei muutaman vuoden takainen uusinta haittaa, jos ohjelma vain on hyvä.

Ensikertalaiselle kohdeyleisölle Porokuiskaajan arvoitus (vuodelta 2014) aiheuttaa silti mutristuneita huulia. Syynä on se, että lapsikatsojan mielestä joulutontun pitäisi näyttää joulutontulle, koska muuten se ei ole oikea tonttu. Huonosta ensivaikutelmasta huolimatta Porokuiskaajan arvoitus parantaa menoaan ja on erityisesti alakouluikäisen katsojan mieleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lastenkirjailija Timo Parvelan käsikirjoitukseen perustuva jouluseikkailu kertoo tyttötonttu Pirpanasta, joka lähtee Korvatunturilta selvittämään kadulta löytyneen koiran tapausta ja tutustuu Väinöön, hyväsydämiseen joulukoristeiden tekijään.

Toiveuusintana Tonttu Toljanteri

Myös BUU-klubbenin joulukalenteri on uusinta. Storm på lugna gatan on SVT:llä vuonna 2018 esitetty koko perheen komedia.

Stormin perheeseen kuuluvat äiti Sanna, isä Trond sekä lapset Vilja ja Leo. He ovat muuttaneet suurkaupungista pieneen Järnkrokenin kylään, missä kaikki ei kuitenkaan suju ihan suunnitelmien mukaan.

Jos nämä uusinnat eivät riitä, Yle Areena tarjoaa joulun alla myös katsojien itsensä valitseman Tonttu Toljanterin joulukalenterin . Jos edelliset eivät kelpaa perinteisemmän tonttumaailman ystäville, niin ainakaan Toljanteri ei ikinä petä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus, Yle TV2 klo 8.12 ja 17.46 ja BUU-klubbenin joulu: Superjul, Bärtils jul ja Storm på lugna gatan, Yle Teema & Fem klo 8.05 ja 18.00

Porokuiskaajan arvoitus kertoo tyttötonttu Pirpanasta (Kreeta Salminen), joka lähtee Korvatunturilta selvittämään kadulta löytyneen koiran tapausta ja tutustuu Väinöön (Ville Majamaa, vas.). Seikkailussa on mukana myös Sherlokkinen (Vesa Vierikko).
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä