Paikallisuutiset

Kainuun kouluihin ja oppilaitoksiin tulee pop up -rokotusohjelma, tarkemmat paikat ja ajat ilmoitetaan myöhemmin – Kainuussa kahdeksan uutta tartuntaa torstaina

Kaikki 12 vuotta täyttäneet koululaiset, opiskelijat ja henkilökunta ovat rokotusohjelman piirissä. Kaikkiin kouluihin ei tule rokotuspisteitä. Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin, sote kertoo. Tartunnanjäljitys on ollut hidasta kielivähemmistöjen kohdalla.

Kainuussa todettiin torstain aikana kahdeksan uutta tartuntaa. Tartunnan saaneista neljä on ollut jo karanteenissa altistumisen vuoksi. Uusia karanteeneja on määrätty 20 kappaletta.

Maakunnan ilmaantuvuusluku on 97,2 / 100 000 / 14 vrk.

Koko Kainuu on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pop up -rokotuspisteet Kainuun kouluissa

Kainuun kouluihin ja oppilaitoksiin tulee pop up -rokotuspisteitä. Rokotukset toteutetaan ilman ajanvarausta koulujen tiloissa.

Koulut, oppilaitokset ja rokotusajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Kaikkiin kouluihin ei tule rokotuspisteitä, vaan koulut ja ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin, sote täsmentää tiedotettaan.

Jos on jo varannut rokoteajan, käydään rokotuksella ja tehosterokotuksella saamansa ajan ja paikan mukaisesti, sote muistuttaa.

Pop up -rokoteohjelman piiriin kuuluvat 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat koululaiset ja opiskelija sekä henkilökunta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuvista rokotuksista tiedotetaan jatkossa tarkemmin Kainuun soten tiedotteissa sekä Wilma-viesteissä.

Kielivähemmistöjen tartunnanjäljityksessä hitautta

Tartunnanjäljityksessä on ollut vaikeuksia etenkin eri kielivähemmistöjen kanssa, sote tiedottaa. Mahdollisen tartunnan saaneen kontakteja ja käymiä paikkoja on joissain tilanteissa ollut vaikea selvittää ja tietoa mahdollisista altistumisista ei saada.

Tartunnanjäljityksen ainoa tavoite on saada välitettyä tietoa mahdollisesta altistumisesta tartunnan saaneen henkilön kontakteille, Kainuun sote täsmentää.

EDIT (pe 13.8. klo 12.30): Rokotuspisteitä ei tule kaikkiin Kainuun kouluihin, vaan koulut ja rokotusajankohdat ilmoitetaan myöhemmin, tarkentaa Kainuun sote jälkikäteen. Aikaisemmin oli uutisoitu, että kaikkiin Kainuun kouluihin ja oppilaitoksiin olisi tulossa rokotuspisteet.

Koko Kainuu on koronan kiihtymisvaiheessa. Myönteistä on, että koronarokotukset etenevät nyt Kainuussa hyvin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä