Paikallisuutiset

Kainuulaisille 12–15-vuotiaille voi alkaa varata aikoja koronarokotukseen maanantaista alkaen

Kainuun sote aloittaa 12–15-vuotiaiden perusterveiden rokotukset. Tähän mennessä se on ollut ikäryhmässä mahdollista vain vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluville.

Kainuun sote tiedotti perjantaina, että 12–15-vuotiaiden rokotusaikoja voi varata maanantaista 9. elokuuta alkaen.

Alle 15-vuotiaille ajan varaavat vanhemmat niin sanottuna toisen puolesta asiointina, ja 15 vuotta täyttäneet voivat varata ajan itse. Aika varataan sähköisesti Omasotessa (omasote.kainuu.fi) tai ajanvarausnumerosta 044 709 3788.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote suosittelee käyttämään ensisijaisesti Omasoten ajanvarausta, koska varausnumeron takaisinsoitossa on ruuhkaa.

Uuden ikäryhmän rokottaminen on mahdollista, koska valtioneuvosto muutti koronarokotuksia koskevaa asetusta torstaina niin, että rokotuksen voivat Suomessa vastedes saada kaikki 12 vuotta täyttäneet. Asetus tulee voimaan maanantaina 9. elokuuta.

Kouluissa tiedotetaan

Rokotusten toteutus suunnitellaan kuntakohtaisesti, ja niistä informoidaan koulu- ja luokkakohtaisesti. Informaatiokanavana useimmissa kouluissa käytetään Wilma-viestejä, sote kertoo.

Kajaanin kaupungin vs. sivistysjohtaja Päivi Rissanen toivoo soten tiedotteessa, että jokainen tekee oman osuutensa ottamalla rokotteen, koska näin suojataan itseä, kotiväkeä sekä kavereita koulussa ja vapaa-ajalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sote: Rokotusten väliä ei ole syytä aikaistaa

Kainuun soten mukaan tämänhetkisillä rokotemäärillä ei voida lyhentää mRNA-rokotteiden annosvälejä kuin poikkeustilanteissa, jotta rokotteita riittää kaikille ensimmäisen annoksen antamiseen.

Annettua tehosterokotteen aikaa tulee noudattaa, eikä varata uutta aikaa toisen rokotteen ottamiselle.

mRNA-rokotteissa suositeltu annosväli on 12 viikkoa. mRNA-rokotteiden 12 viikon annosväliä voidaan paikallisen harkinnan perusteella lyhentää, mikäli rokotteiden saatavuus alueella on hyvä, eikä annosvälin lyhentäminen viivästytä kenenkään muun ensimmäisen rokoteannoksen saamista, sote kertoo.

Annosväliä lyhennetään sen mukaan tällöinkin korkeintaan 8 viikkoon, jotta rokotuksilla edelleen saavutetaan mahdollisimman hyvä ja pitkäkestoinen suojateho.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Täydennetty uutista 6.8.2021 kello 12.43 tiedolla valtioneuvoston uudesta asetuksesta.29Tarkennettu 6.8.2021 kello 14.48 toisen puolesta asiointia, joka koskee alle 15-vuotiaita.

12 -15-vuotiaiden rokotukset alkavat Kainuussa. Kuvituskuva Kajaanin lyseolta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä