Paikallisuutiset

Kainuulaisten futisreissulaisten testit negatiivisia

Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneista futisfaneista kolme kainuulaista on käynyt Kainuun soten koronatestissä. Vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola kertoo, että toistaiseksi kaikki testit ovat olleet negatiivisia.

Sote on lähettänyt Kajaanin ryppäistä näytteet analysoitavaksi, mutta vastauksia ei vielä ole käytössä. Deltavarianttia ei Kainuussa vielä toistaiseksi ole tavattu.

Kainuussa ei ole tullut torstaina iltapäivään mennessä uusia koronatartuntoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi torstaina, että Pietarista palanneilla henkilöillä on eiliseen mennessä löytynyt 386 koronavirustartuntaa.

Suurin osa tapauksista on raportoitu Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla (yhteensä 264 tapausta ja 17 jatkotartuntaa), sekä Pirkanmaan (38 tapausta ja 8 jatkotartuntaa) ja Varsinais-Suomen (31 tapausta ja 5 jatkotartuntaa) sairaanhoitopiireissä

Lisäksi on todettu 50 jatkotartuntaa.

Mehiläisen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näytteiden lukumäärä on vielä pieni, mutta tulos osoittaa, että deltavarianttia on mitä todennäköisimmin päässyt Suomeen huomattavia määriä, sanoo Mehiläisen laboratoriosektorin johtaja Kristina Hotakainen tiedotteessa.

Venäjällä deltamuunnos on tavallinen, mutta Suomessa kyseistä muunnosta on ennen Mehiläisen tuloksia löydetty vasta 338 kappaletta.

Kainuun koronakoordinaatioryhmän mukaan Kajaanin kaupunki on edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta muu Kainuu säilyy perustasolla. Ryhmä oli koolla tiistaina.

Kajaanin koronatilanne on edelleen huono alueellisten ryvästymien vuoksi. Sen sijaan muualla maakunnassa tilanne on hyvä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koordinaatioryhmä korostaa, että Kajaaniin suuntautuvaa matkailua ei suositella, mikäli siihen liittyy matkaseurueen ulkopuolisia kontakteja. Samoin Kajaanista suuntautuvaa matkailua muualle ei suositella, mikäli siihen liittyy matkaseurueen ulkopuolisia kontakteja.

Ryhmä korostaa myös, että tulevien yleisötilaisuuksien järjestäjien pitää huolehtia terveysturvallisuudesta niin, että sen toteuttaminen on mahdollista.

Kajaanin kaupunki kertoi torstaina, että ensi viikolle suunniteltu Markkinakatu on peruttu jo toisena vuotena peräkkäin.

Pikatestin tulos selviää vartissa. Tulos on negatiivinen, jos testeri näyttää vain yhtä viivaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä