Paikallisuutiset

Kainuun koronarokotukset alkavat tiistaina – ensimmäisillä erillä pystytään rokottamaan puolet soten henkilöstöstä

Kainuun sote aloittaa hoitohenkilöstön koronarokotukset tiistaina Kainuun keskussairaalassa. Ensimmäisten rokote-erien ansiosta pystytään rokottamaan noin puolet soten henkilöstöstä. Soten tavoitteena on, että rokotteen ottavat kaikki, joille se voidaan antaa.

Rokotukset käynnistyvät ensihoidossa ja keskussairaalan päivystyksessä sekä teho- ja valvontaosastolla. Lisäksi rokotteet annetaan koronatestausta tekeville sekä osalle avohoidon vastaanotoista ja osasto- ja hoivapalveluiden yksiköistä. Myöhemmin saapuvissa rokotuserissä edetään kotihoidon ja muiden sote-palveluiden henkilöstöön.

Valtioneuvosto on antanut koronarokotuksia koskevan asetuksen, jossa säädetään rokotusten järjestämisestä ja rokotusjärjestyksestä. THL:n suosituksen mukaisesti rokotukset aloitetaan koronan hoitoon ja tutkimuksiin osallistuvasta sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Käytettävä rokote on Pfizer-Biontechin rokote (BNT162b2), joka edellyttää kahden rokoteannoksen antamista kolmen viikon välein.

Sunnuntaina kainuulaisella henkilöllä on todettu Helsinki-Vantaan lentokentällä positiivinen koronatestitulos. Sairastunut on Kainuuseen palattuaan eristyksessä.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkar i korostaa, että ohjeita on noudatettava, kun palataan lomilta kotimaahan.

– Testit 72 tuntia ennen maahan saapumista, rajalla sekä 72 tunnin jälkeen sekä viimeistä testitulosta odottaessa omaehtoisessa karanteenissa pysyminen on vähimmäissuositus. Ellei näitä toimia tehdä, suositus on 10 vuorokauden omaehtoinen karanteeni, Koukkari kertoo soten tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koukkarin mukaan tilanne erityisesti Venäjällä on niin vakava, että varotoimet ovat todella tarpeen.

Valtioneuvoston suosituksen mukaan tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee välttää.

Myös Oulussa tartunnat ovat viikon aikana nelinkertaistuneet pienemmistä testimääristä ja voimakkaista rajoitustoimista huolimatta. Erityisesti jäljittämättömien tapausten osuus on noussut nopeasti.

Sote muistuttaa, että lähialueiden tilanne on huomioitava ja lomilta on palattava tarkkaavaisuutta noudattaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa tulee edelleen noudattaa kokoontumisrajoituksia, suosituksia ja ohjeita, jotta epidemia saadaan pidettyä kurissa.

– Lievissäkin oireissa tulee hakeutua koronatestiin.

Kainuun koronatestaukset ovat avoinna arkipäivisin kaikilla terveysasemilla sekä KAKS:n drive in -pisteellä. Ajanvarausnumerot ja muuta lisätietoa saa osoitteesta

Edit kello 9.45. Juttua täydennetty

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä