Mielipiteet

Kainuun prikaati vastaa: Liikennekoulutus on ammattimaista Puolustusvoimissa

Tarja Heikkinen Oulusta otti esille 30.11. tapahtuneen Kainuun prikaatin maastokuorma-auton ulosajon ( KS 8.12.). Kainuun prikaatin lähtiessä harjoituksiin ajoneuvojen lukumäärä on tavanomaisesti noin 400.

Marssireitit hajautetaan yleensä vähintään kahdelle eri päätiestölle ja harjoitusalueella liikumme hyvinkin pienillä teillä ja urilla. Hajauttamalla ajoneuvot useammalle reitille vältämme myös siviililiikenteen ruuhkautumisen. Puolustusvoimien ajoneuvot liikkuvat yleensä hitaammin kuin muu liikenne ja siirtymisreitit päätetään jo harjoituksen suunnitteluvaiheessa.

Lähes kaikissa talviaikaan pidettävissä harjoituksissa olemme yhteydessä Destiaan ja muihin harjoitusalueen tiestöä kunnossapitäviin sopimusurakoitsijoihin. Teiden kuntoa selvitetään ennen harjoitusta sekä sen aikana ja ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin tien kunnon parantamiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuljettajat noudattavat tieliikennelakia ja Puolustusvoimien antamia ohjeita. Koulutuksessa ohjeistetaan kuljettajia toimimaan olosuhteiden mukaisesti esimerkiksi laskemalla ajonopeutta aina tarvittaessa. Harjoituksissa henkilökunta valvoo kuljettajien toimintaa.

Kuljettajat saavat kuljettajakoulutuskumppanin siviililiikenneopettajilta ajoneuvoluokkaa vastaavan kuljettajakoulutuksen, jonka jälkeen osaaminen varmistetaan suorittamalla Traficomin määrittämä kuljettajantutkinto. Sen vastaanottaa siviili - tai puolustusvoimien autontarkastajan valtakirjan omaava tutkinnon vastaanottaja. C-, CE- ja D-ajokorttiluokkiin kuuluu myös kuljettajan ammattipätevyyskoulutus, kestoltaan 140 tai 280 tuntia.

Kuluvan vuoden aikana Kainuun prikaatissa on koulutettu 2 128 ajo-oikeutta eri ajoneuvojen kuljettajiksi ja ajettu noin 2 971 000 kilometriä raskaalla kalustolla, joka koostuu tela-ajoneuvoista, panssariajoneuvoista, maasto- ja tiekuorma-autoista sekä -yhdistelmistä. Ajo-olosuhteet alueellamme ovat kesä- ja talvikelin vaihtelevat maastot, tiet, tieurat, hiekka- ja asvalttitiet.

Tapahtuman kulkua 30.11. ja onnettomuuteen johtaneita syitä tutkivat poliisi ja Liikenneonnettomuuden tutkijalautakunta. He julkaisevat raportin aikanaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jokainen varusmiespalveluksessa tapahtunut onnettomuus tai tapaturma on liikaa ja ne selvitetään aina myös oman toiminnan näkökulmasta; toimintaa kehitetään vastaisuuden välttämiseksi. Pyrimme kaikissa olosuhteissa takaamaan kuljetustemme turvallisuuden – Kainuun prikaati tiedostaa vastuunsa tässäkin asiassa.

Toivotamme kaikille tiellä liikkujille turvallista matkaa ja rauhallista joulun odotusta.

Oula

Asteljoki

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä