Paikallisuutiset

Kainuussa on tullut ilmi yksi uusi korona-tartunta

Sosiaali- ja terveysministeriö lähettää suomalaisille tekstiviestillä korona-infon.

Kainuussa on keskiviikkona todettu yksi uusi korona-tartunta. Tartunta on todettu kajaanilaiselta jo aiemmin karanteeniin asetetulta henkilöltä.

Taudin kokonaisilmaantuvuus on tällä hetkellä Kainuussa 31,9 henkilöä 100 000 asukasta kohden 14 viime vuorokauden ajalta.

Kainuun sote suosittelee, että maakunnan asukkaat välttävät matkustamista ja kaikkea ei-välttämätöntä kokoontumista. Asukkaita muistutetaan lähikontaktien välttämisestä, kasvomaskien käytöstä ja hygieniaohjeista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tänään keskiviikkona astui myös voimaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston antama enintään 10 henkilön kokoontumisrajoitus, joka on voimassa 18. joulukuuta asti. Kokoontumisrajoitus koskee yleisiä tilaisuuksia ja kokouksia.

Koronavirustilanne on huonontunut lähes kaikkialla Suomessa viime viikkojen aikana. Koska tilanne on eri alueilla erilainen, myös suositukset ja rajoitukset voivat vaihdella.

Sosiaali- ja terveysministeriö on sopinut suomalaisten puhelinoperaattoreiden ja Hätäkeskuslaitoksen kanssa, että keskiviikosta lähtien Suomessa toimivien operaattorien liittymiin lähetetään koronavirusta koskeva tekstiviesti.

Viestissä kehotetaan noudattamaan annettuja suosituksia ja rajoituksia, jotta taudin leviäminen saadaan pysähtymään, sekä pyydetään kansalaista tarkistamaan oman alueensa koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset.

Koronatestiin on syytä hakeutua oireiden ilmaannuttua.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä