Paikallisuutiset

Kainuussa valmistellaan matkailua tukevia toimia – ei uusia koronatartuntoja

Koronatilanne Kainuussa on edelleen perustasolla ja rauhallinen, tiedotti Kainuun sote keskiviikkoaamuna.

Viimeisimmät tartunnat on havaittu 11. marraskuuta ulkomaalaisilla urheilijoilla, jotka testattiin rutiinimenettelyn mukaisesti 72 tuntia maahantulon jälkeen. Alueella ei ole sairaalahoidossa olevia koronapotilaita.

Kainuussa valmistellaan yhteistyössä matkailutoimialan kanssa käytäntöjä koti- ja ulkomailta saapuville matkailijoille. Matkailijat ja yritykset ohjeistetaan testauksesta, kustannuksista, karanteenista ja muista tarvittavista käytännöistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ulkomailta suuntautuvan vapaa-ajan matkailun käynnistyminen edellyttää kansallisen tason päätöksiä, mutta Kainuussa on hyvä toimintavalmius turvallisten käytäntöjen toteuttamiseksi. Menettelyillä halutaan tukea maakunnan aluetaloutta ja mahdollisimman normaalin elämän jatkumista.

Kainuun soten mukaan Vuokatin urheiluopiston kanssa toteutettava niin sanottu urheilijakupla on osoittautunut toimivaksi. Ammattiurheilijat voidaan turvallisesti pitää erillään muista kontakteista ja koronatestein varmistautua terveystilanteesta.

– Toimivuus tarkoittaa juuri viime viikon tartuntojen tilannetta, jossa lähtömaan testeistä huolimatta urheilijat ovat vain omissa ryhmissään ja 3 vuorokauden kuluessa Suomeen tulosta heidät testataan uudelleen, Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari sanoo.

Kainuun sote ottaa käyttöön uuden koronatestin ajanvarauslinjan. Soittamalla 040 165 0020 voi jatkossa suoraan varata ajan Kainuun keskussairaalan drive-in testauspisteeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli tarvitsee myös arvion hoidon tarpeesta, tulee soittaa päivystysapuun 116 117 tai lankapuhelimesta 08 6156 6000.

Perustason maskisuositus on Kainuussa voimassa 25.11. saakka.

Kainuun sote tiedottaa koronatilanteesta seuraavan kerran 25.11. tai tilanteen muuttuessa. Lisätietoja koronatilanteesta on koottu Kainuun soten verkkosivuille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä