Paikallisuutiset

Karjalan ja Lapin lennostojen yölennot näkyvät maanantaista alkaen Kainuun taivaalla – soihdut voivat näkyä hetkellisesti

Karjalan ja Lapin lennostojen yölentokoulutuskausi näkyy Kainuun taivaalla maanantaista 19. lokakuusta alkaen. Koulutuksessa käytetään F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä.

Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 lentää tällä viikolla maanantaista torstaihin. Lennot päättyvät keskiyöhön mennessä. Ne ulottuvat noin 200 kilometrin etäisyydelle Rissalan tukikohdasta.

Seuraavilla viikoilla lennot ovat torstaisin, 10. joulukuuta saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11 lentää tällä ja ensi viikolla maanantaista torstaihin. Myös nämä lennot päättyvät kello 24:ään mennessä. Lennot suuntautuvat sekä Rovaniemen tukikohdan että Ivalo–Kajaani-välin harjoitusalueille.

Arki-iltoihin ajoittuvan yölentokoulutuksen tavoitteena on harjoitella ilmataistelua heikon valaistuksen olosuhteissa, Ilmavoimat tiedottaa. Lennot ovat osa taistelulentäjien koulutusta.

Melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään Ilmavoimien mukaan välttämään noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Yölennot ovat osa taistelulentäjien koulutusta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä