Mielipiteet

Keskustan Kainuun piiri: Kainuun liikennemotti helpottuu

Valtion talousarvio vuodelle 2021 selkeyttää syitä miksi Suomen Keskustan on tärkeää olla hallituksessa. Maakuntien ja kuntien vienti- ja teollisuustyöpaikkoja turvataan ja edellytyksiä uusille työpaikoille luodaan koko maahan. Ihmisille pitää saada töitä ja nostaa Suomi taloudellisesti takaisin jaloilleen.

Samalla huolehditaan ihmisten terveydestä ja koronan tautitilanne pidetään Suomessa hallinnassa. Se on samalla myös kestävintä ihmisten työpaikkojen turvaamista. Yhteiskunnan uudelleen sulkeminen on kaikin tavoin pyrittävä välttämään.

Valtion talousarvioon sisältyy Kainuun saavutettavuuden kannalta kaksi merkittävää avausta. Finnair jatkaa lentoliikennettä markkinaehtoisesti 2021 maaliskuulle ja valtion ostoliikennesopimus kilpailutettavan operaattorin kanssa siitä eteenpäin vuoden loppuun asti. Hyvä asia on lentoliikenteen jatkuminen Kajaanista, mutta Finnairin päätös lopettaa maakuntakenttien liikenne omalta osaltaan tuo epävarmuutta pidemmän tähtäimen suunnitteluun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime hallituskauden ministeri Lintilän ja selvitysmies Holmin tekemän tarvekartoituksen perusteella itäradan yöjunaliikenteen palauttaminen valtion ostopalveluna vastaa eri käyttäjäryhmien matkustustarpeeseen. Hienoa, että Otanmäellä valmistetut Skoda Transtechin yöjunavaunut pääsevät käyttöön myös valmistuspaikkakunnallaan.

Kainuun Keskusta katsoo, että hallituksella pitää olla jatkuva valmius tehdä lisää ratkaisuja suomalaisen työn ja yrittäjyyden puolesta. Nyt päätetyt toimet turvaavat osaltaan Kainuun kehitystä. Kiitos Keskustan ministeriryhmälle ja muulle hallitukselle Kainuun alueen erityistarpeiden huomioimisesta.

Keskustan Kainuun piiri

Teuvo Hatva

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

puheenjohtaja

Tuomas Kettunen

varapuheenjohtaja, kansanedustaja

Keskustan Kainuun piiri toteaa kannanototossaan, että itäradan yöjunaliikenteen palauttaminen valtion ostopalveluna vastaa eri käyttäjäryhmien matkustustarpeeseen
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä