Viihde

Klassisen musiikin maailma ei ole jäänyt ilman omia nöyryytysskandaaleitaan – keskiviikkoillan draama osuu hermoon

Koesoitto

Yle Teema & Fem klo 21.45

**** Klassinen musiikki on monesti kaunista, mutta sen maailma voi olla armoton. Paineet ja kilpailu, kolottavat kädet ja murtuneet mielet eivät ole harvinaisia. Sitä lajia saadaan koko partituurin mitalta Ina Weissen draamassa.

Nina Hoss tulkitsee viulisti Annaa, joka ottaa oppilaakseen nuoren Alxanderin ( Ilja Monti ). Tämä selviytyi koesoitossa keskinkertaisesti, mutta Anna väittää pätemisen tarpeessaan, että pystyy koulimaan tästä huipun. Kohta kaksi ihmistä voi pahoin hienon musiikin vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Klassisen musiikin maailma ei ole viime vuosina jäänyt ilman omia nöyryytysskandaaleitaan, joten Koesoitto osuu hermoon. Ei ole ensimmäinen kerta, kun taitavan Nina Hossin roolityö lataa koko elokuvan. Niin käy tässäkin horjuvan mielenterveyden kuvauksessa. Kiduttava harjoittelu tuo mieleen rumpalikuvaus Whiplassin . Ensiesitys (Saksa/Ranska 2019)

Focus

Sub klo 21.00

*** Nokkelampaakin huijaritarinaa on nähty, mutta luottamuksen kuvio viedään Focuksessa viihdyttävästi läpi. Konkari Will Smith ja tulokas Margot Robbie hiovat tyylillä toisiaan. (USA 2015)

Rautanaamio

Liv klo 21.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Yksi kaikkien, kaikki Leonardo DiCaprion puolesta! Alexandre Dumas vanhemman klassikkoromaani sai Randall Wallacelta häpeilemättömän perinteistä ja tähtivoimaista tulkintaa.

DiCaprio tekee kaksoisroolin inhana kuningas Ludig XIV:nä ja tämän kaksoisolentona. Kuka on tyrmään viskattu ja rautanaamioon puettu muukalainen?

Ranska on rappiolla, eivätkä sitä voi pelastaa muut kuin edellisetä kuningasta niin uskollisesti palvelleet muskettisoturit. Jeremy Irons , John Malkovich , Gabriel Byrne ja Gérard Depardieu lähtevät asioita oikomaan mieskunto notkuen ja nivelet itseironisesti naksuen, mutta löytyyhän se sankarivaihdekin. (USA/Ranska 1998)

Pekka Eronen

Huippuviulisti Anna (Nina Hoss) on päätynyt soitonopettajaksi ja on tunnistavinaan lahjakkuuden konservatorioon oppilaaksi hakevassa Alexanderissa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä