Kotimaa

Korona leviää Oulussa – tartuntoja neljä kertaa enemmän kuin edellisellä viikolla

Oulu on edelleen koronan leviämisvaiheessa, vaikka alkuviikon tartuntamäärien nopea kasvu näyttääkin kaupungin tiedotteen mukaan rauhoittuneen loppuviikosta ja viikonlopun aikana.

– Epäluotettavuutta tilannekuvaan tuo vähäinen testimäärä pyhistä ja viikonlopusta johtuen, toteaa Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo tiedotteessa.

Tartuntoja on tullut loppuviikosta ilmi vähemmän kuin alkuviikolla. Viikonlopun vähäisemmät testausmäärät vaikuttanevat tulokseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koko tällä viikolla Oulussa tartuntoja on ollut neljä kertaa enemmän kuin edellisellä viikolla.

– Viimeksi näin paljon tartuntoja oli viikolla 50, mutta silloin testattiin huomattavasti enemmän kuin tällä viikolla. Eniten tartuntoja Oulussa on ollut viikolla 48, peräti 164 tartuntaa, kertoo Mäkitalo.

Tänään 3.1.2021 oululaisilla on todettu kello 14 mennessä 7 uutta tartuntaa.

Koko Pohjois-Pohjanmaalla oli todettu edellisen vuorokauden aikana 12 koronatapausta ja uusia tartuntoja kahden viimeksi kuluneen viikon aikana 160.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Karanteeniin on asetettu tänään 3.1.2021 Oulussa kello 14 mennessä 34 henkilöä. Uusia joukkoaltistumisia ei ole todettu.

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 303 henkilöä, mikä on yli neljä kertaa enemmän kuin edellisellä viikolla.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi koronapotilasta. Myös Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Vaikka Stora Enson tartuntaryväs rauhoittuukin, oululaisten muiden koronatartuntojen määrä jatkuu korkeana.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä