Paikallisuutiset

Koronatilanne ei ole pahentunut Kainuussa

Kainuussa ei ole todettu viikkoon uusia karanteenin ulkopuolisia tartuntoja.

Kainuun soten mukaan tartuntatilanne ei ole pahentunut Kainuussa. Rajoitusten ja ohjeiden noudattaminen on silti tarpeellista.

Soten tiedotteen mukaan edellinen Kainuussa todettu karanteenin ulkopuolinen tartunta ilmeni 26. marraskuuta.

Keskiviikkona Puolangan kuntaan kirjautui yksi Kainuun ulkopuolella todettu tartunta. Kainuun ilmaantuvuus on nyt 33 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viime viikon jaksolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mikäli väestö jaksaa noudattaa annettuja määräyksiä ja ohjeita, on syytä varovaisesti olla optimistinen tilanteen tasaantumiseksi, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Koukkarin mukaan aiemmat kokemukset nopeista toimenpiteistä luovat toivoa, että Kainuussa onnistutaan rauhoittamaan joulun vietto.

– Mutta muutamakin lisätartunta pitää rajoitukset kiihtymisvaiheen tasolla, Koukkari jatkaa.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston antama enintään 10 henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa 18. joulukuuta saakka koskien yleisiä tilaisuuksia ja kokouksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matkustamista ja kaikkea ei-välttämätöntä kokoontumista suositellaan vältettäväksi. Asukkaita muistutetaan lähikontaktien välttämisestä, kasvomaskien käytöstä ja hygieniaohjeista.

Tulossa on maskisuositus sisä- sekä ulkotiloihin, samoin toisen asteen oppilaitoksiin ja korkeakouluihin. Niin ikään maskisuositus tulee kaikkeen asiakastyöhön, jossa on lähikontakti.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä