Paikallisuutiset

Koronatilanne Kainuussa rauhallinen – viikonloppuna ei uusia tartuntoja

Kainuussa ei ole viikonlopun aikana todettu uusia koronatartuntoja. Viimeisin todettu tartunta on Suomussalmella viime torstaina 21. tammikuuta ulkopaikkakuntalaiselta henkilöltä.

– Siihen oli äsken tullut lisätietoja, että samaan tapaukseen liittyen oli lähipirissä todettu myös jo karanteenissa olevalla henkilöllä tartunta. Mutta hehän eivät ole kainuulaisia, että sikäli se ei meitä kosketa, Kainuun soten tiedottaja Terho Pekkala totesi sunnuntaina iltapäivällä.

Tämä jatkotartunta on Pekkalan mukaan todettu mitä ilmeisimmin henkilön kotipaikkakunnalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuu on edelleen Samoojan kuntoutuskodissa pari viikkoa sitten todetun tartuntaryppään vuoksi niin sanotussa koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Sen jälkeen tapaukset ovat olleet kuitenkin yksittäisiä ja jos tilanne pysyy rauhallisena, voi olla, että Kainuu painuu kuun vaihteessa lukujen valossa perustasolle.

Kainuun soten mukaan ilmaantuvuusluku Kainuussa on 14 viime vuorokauden ajalta 40,6, kun se THL:n koronakartassa on vielä 38,9. THL:n luvut laahaavat tosin päiviä jäljessä.

Tartuntatautilain no­jal­la ovat kiel­let­ty­jä kaik­ki ylei­sö­ti­lai­suu­det ja ylei­set ko­kouk­set Kai­nuun alueel­la 8. hel­mi­kuu­ta saak­ka, poik­keuk­se­na enin­tään 20 hen­ki­lön ti­lai­suu­det tai ko­koon­tu­mi­set tur­vaoh­jei­ta nou­dat­taen.

Kas­vo­mas­kin käyt­töä suositellaan yli 12-vuo­tiail­le kai­kis­sa ti­lan­teis­sa, jois­sa lähikontakteja ei voi­da vält­tää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ei-vält­tä­mät­tö­mät ko­koon­tu­mi­set, ko­kouk­set, ti­lai­suu­det ja juh­lat tu­li­si tois­tai­sek­si jät­tää jär­jes­tä­mät­tä ei­kä nii­hin tu­li­si osal­lis­tua.

Kaik­kea tar­pee­ton­ta mat­kus­ta­mis­ta tu­lee vält­tää. Ylei­nen etä­työ­suo­si­tus on voi­mas­sa.

Ra­jat ylit­tä­vää mat­kus­tus­ta ei suo­si­tel­la lain­kaan.

Ai­kuis­ten ryh­mä­har­ras­tus­ten si­jaan suo­si­tel­laan yk­si­lö­la­je­ja ja ul­ko­lii­kun­taa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Al­le 12-vuo­tiai­den ryh­mä­har­ras­tus­toi­min­ta voi jat­kua. 12 – 17-vuotiaille suo­si­tel­laan enin­tään 20 hen­ki­lön ryh­mä­lii­kun­ta­muo­to­ja. Toi­min­nan jat­kues­sa tu­lee huo­mioi­da oh­jeet lä­hi­kon­tak­tien vält­tä­mi­ses­tä.

Ris­ki­ryh­mään kuu­lu­via on suo­jat­ta­va. Lä­him­mäi­sis­tä tu­lee huo­leh­tia, mut­ta tar­vit­ta­vin va­ro­toi­min, ja vie­rail­ta­va har­ki­ten esi­mer­kik­si hoi­va­lai­tok­sis­sa tai iso­van­hem­pien luo­na

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä