Paikallisuutiset

Kuhmon kaupungilta paljon rajoitustoimenpiteitä viikoksi maanantaista alkaen

Kuhmossa perjantaina todetusta laajasta COVID-19-altistuksesta on sunnuntaihin mennessä löytynyt yhteensä 14 koronatartuntaa ja kaikkiaan 130 altistumista. Tartunnan saaneista 13 on kuhmolaisia ja yksi Kajaanista. Kaikki sairastuneet ovat aikuisia ihmisiä.

Kuhmon kaupungin rajoitustoimenpiteet kohdistuvat pääosin ajalle 31.8.–6.9. 2020. Kuhmon kaupunki on sopinut niistä tänään yhteistyössä Kainuun sote:n kanssa.

– Toimenpiteet tehdään, jotta voimme siirtää kaupungin henkilöstöresurssia sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Toimenpiteiden tavoitteena on vähentää ihmisten kohtaamista sen ajan, kunnes Kainuun Sote:n jäljitystiimi saa kaikki altistuneet jäljitettyä ja asetettua karanteeniin. Toimet kannattaa tehdä nyt, taustoittaa Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän rauhoittelee, että vaikka toimenpiteet ovat kattavat, niin rauhallisesti ja vakaasti edetään.

– Soten jäljitystiimi on tehnyt ja tekee hyvää työtä, kiittelee Määttä soten työntekijöitä Kuhmon ja Kajaanin toimipisteissä.

Kaikista rajoitustoimenpiteistä tehdään tarvittavat viranhaltijapäätökset vielä tämän sunnuntain aikana.

Kuhmon kaupungin rajoitustoimenpiteet 6.9. asti:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kulttuuri ja vapaa-aika sekä työllisyydenhoidon palvelut. Kirjastolla lukusali, lasten soppi ja pelipaikka ovat suljettuina ja kirjastoauto ei liikennöi 31.8.-6.9. Kirjastossa voi asioida noutaakseen ja palauttaakseen kirjat. Suosittelemme varaamaan kirjapaketin etukäteen. Lauantain aukioloa ei aloiteta syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Museotoiminta sulkeutuu Tuupalan museon ja Talvisotamuseon osalta 31.8.–6.9.

Nuorisotyössä nuorisotila Yläkerta suljetaan 31.8.–6.9 . Nuorisotyö tukee ja palvelee nuoria verkossa tehostetusti. Nuorten työpaja, etsivä nuorisotyö ja yksilövalmennus siirtyvät etätoimintaan 31.8.–6.9. Asiakkaat kontaktoidaan henkilökohtaisesti.

Vapaan sivistystyön toiminnoista Kuhmon musiikkiopiston ja Sotkamon kansalaisopiston kaikki ryhmämuotoinen opetus on tauolla Kuhmossa 31.8.–6.9. Etäopetus on mahdollista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin liikuntapalveluista suljettuina ovat uimahalli, kuntosalit ja Rantapaviljonki 31.8.–6.9. Jäähalliyhtiö on päättänyt pitää jäähallin suljettuna 31.8.–6.9.

Kaikki kaupungin järjestämä ryhmämuotoinen harrastetoiminta on samoin tauolla 31.8.–6.9. Myöskään kaupungin liikuntasalit eivät ole käytettävissä harrastetoimintaan.

Työllisyydenhoidon palveluissa kuntouttava työtoiminta siirtyy etätoimintaan 31.8.–6.9.

Kaupungintalo suljetaan ulkopuolisista kokoontumisista ja etätyöstä 31.8.–13.9.

Kaupungintalon info palvelee maanantaista torstaihin klo 9.15–15.00. Perjantaina info on suljettu. Puhelinpalvelun kautta voi tiedustella karanteenin aikaista apua, tai mahdollista muuta apua, kuten henkistä tukea koronatilanteessa. Puhelinnumeroista tiedotetaan erikseen.

Kaikki kaupungin tilaisuudet perutaan 31.8.–6.9.

Kuhmon kaupungin henkilökunta siirtyy etätyöhön siltä osin, kun se on mahdollista. Etätyösuositus jatkuu ainakin syyskuun loppuun.

Toisen asteen oppilaitoksista etäopetukseen siirtyvät Kuhmon yhteislukion kaikki luokka-asteet 29. 9. saakka. Toimella turvataan erityisesti ylioppilaskirjoitusten järjestäminen ja luodaan väljyyttä perusopetuksen tarpeisiin. Opiskelijoita tiedotetaan Wilman kautta.

Taitotehdas toimii etäopetuksessa syyskuun 6. päivään saakka.

Kuhmossa viikolla 35 vierailleille kuhmolaislähtöisille henkilöille, jotka opiskelevat Kuhmon ulkopuolella, suositellaan Kainuun soten ja Kuhmon kaupungin toimesta etäopetusta 31.8.–6.9. Oppilaitoksista ollaan yhteyksissä nuoriin joko Wilman kautta tai puhelinviestillä.

Perusopetuksen kiinteistöissä kaikki ulkopuolinen toiminta kielletään 31.8.–6.9. Oppilaiden syyslukukauden TET-jaksoa ei toteuteta.

Koulukyyditsijät ohjeistetaan hyvään hygieniaan ja kuljettajalla tulee olla kuljettaessaan maski. Kaikille 15 vuotta täyttäneille suositellaan koulukyydissä pitämään kasvomaskia. Jokainen 15 vuotta täyttänyt saa kuljettajalta maskin maanantai aamuna ennen autoon nousemista. Kaikille 15 vuotta täyttäneille jaetaan kaksi kankaista kasvomaskia kaupungin puolesta koululla. Kangasmaskit tulee pestä ennen käyttöä. Jatkossa oppilaat käyttävät tätä maskia tai muuta itse hankittua maskia.

Perusopetuksen yksityiskohtaisista järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin sunnuntaina kello 17.00 järjestettävässä vanhempainillassa ja Wilman välityksellä.

Kansalaismaskien jakaminen kaupungin toimesta kaikkein heikoimmassa asemassa oleville vähävaraisille jatkuu seurakunnan diakoniatyön toimesta. Maskeja on noudettavissa Terva-asuntojen Lähiötuvalla, Karhunpolku 3A, maanantaina 31.8. klo 13.00 – 15.00 ja Seurakuntatalolla, Kirkkotie 6-8, tiistaisin ja torstaisin klo 9.00 -10.00.

Suositus yrittäjille ja muille toimijoille. Kaupunki ohjeistaa yrittäjiä, että he huolehtivat toimitiloihinsa saataville käsidesiä ja ohjeistuksen turvavälien noudattamisesta.

Ruokapaikoissa suositellaan vähentämään istumapaikkoja turvavälin takaamiseksi. Buffet-ruokailussa suositellaan, että ravintolan henkilökunta annostelee ruuan. Suositus on voimassa syyskuun 6. päivään saakka.

Asiantuntijatyössä suositellaan siirtymään kaikilla aloilla mahdollisuuksien mukaan etätyöhön syyskuun loppuun saakka.

Kaupunki suosittaa, että kuljetusyrittäjät kaikissa kuljetuksissa käyttävät suojamaskia.

Suosituksena on, että kaikki ryhmämuotoinen toiminta on tauolla seuraavan viikon ajan esimerkkinä uskonnolliset tilaisuudet, teatteri ja elokuvat.

Suosittelemme, että kuhmolaiset pidättäytyvät yhteisistä tapaamisista ainakin syyskuun 6. päivään saakka. Välttämättömässä asioinnissa, joissa turvavälejä ei ole mahdollista säilyttää, käytetään kasvomaskeja.

Edit: su 30.8. kello 12.55. Muutettu Kuhmon kaupungin täsmentävä tieto kaupungintalon sulkemisesta ulkopuolisislta kokoontumisilta ja etätyöltä. Täsmennetty ajanjakso on 31.8.–13.9.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä