Mielipiteet

Kuhmon terveysaseman hoitajat: Toivomme työrauhaa

Viime aikoina olemme saaneet lukea sosiaalisesta mediasta ja lehdistöstä paljon kriittistä arvostelua työtämme ja terveysaseman toimintaa kohtaan. On ikävää, että vaalityötä tekevät puolueet/ehdokkaat ovat esittäneet kirjoituksissaan negatiiviseen sävyyn virheellistä tietoa ilman asiaan tarkempaa perehtymistä, perustelut ja tietolähteet väitteille ovat puuttuneet.

Mielipidekirjoitukset ovat aiheuttaneet ihmisten keskuudessa negatiivisuuden tunnetta ja ärtyneisyyttä. Tämä purkautuu meitä henkilöstöä kohtaan, vaikka emme pysty tilanteeseen vaikuttamaan. Tämä puolestaan on tuonut meille lisätyötä, koska olemme joutuneet oikaisemaan virheellistä tietoa niin puhelimessa asiakkaiden kanssa kuin vastaanotollamme.

Aiemmin terveysaseman vastaanotolle pääsyä on joutunut pahimmillaan odottamaan yli kolmen kuukauden ajan. Pystyimme hoitamaan vain päivystyspotilaat lääkäripulan vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jouduimme hoitajina viikosta toiseen toistamaan sekä puhelimessa että hoitajan vastaanotolla ei oota, ei ole lääkäriaikoja. Tämä aiheutti luonnollisetsi turhautumista niin hoitajille kuin kuntalaisille.

Nykyisessä toimintamallissa hoitoon pääsee ilman jonoja. Hoito alkaa heti ensimmäisestä kontaktista ja asiakas saa oman yhteyshenkilön terveysasemalta. Tarvittaessa hoitaja siirtää asian lääkärin hoidettavaksi.

Mikäli asiakkaan tarve edellyttää toistuvaa kontaktia, hän asioi jatkossa suoraan oman yhteyshenkilön kanssa. Tästä olemme saaneet paljon hyvää ja positiivista palautetta asiakkailta. Kiitos siitä!

Kirjoituksissa on tuotu esille myös ettemme hoida asiakkaita vastaanotolla vaan pelkästään etävastaanotolla. Tämä ei pidä myöskään paikkansa. Uuden toimintamallin myötä pystymme hoitamaan asiakkaita joustavamman ja nopeammin joko etävastaanotolla tai läsnävastaanotolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asiakas saa ajan lääkärille, jos hän sitä tarvitsee.

Uudistuvilla toimintamalleilla on mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi elintapatekijöihin aiempaa enemmän. Ihmisillä itselläänkin on vastuu omista elintavoistaan ja terveyteen vaikuttamista.

On luonnollista, että uudistukset kohtaavat myös eriäviä näkemyksiä. Haluamme kuitenkin tehdä työtä rauhassa asiakkaan hyväksi omaa ammattitaitoa käyttäen ilman julkista arvostelua. Ei politiikkaa ihmisen terveyden kustannuksella.

Toivomme työrauhaa, kiitos!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Piia Appelgren, Päivi Huotari,Riikka Leppänen, Marika Väisänen,Pälvi Saastamoinen, Tiia Pulkkinen Marjatta Heikkinen,Mari Leväsalo,Päivi Kinnunen,Helena Komulainen, Päivi Töyrylä, Jenni Malinen

Kuhmon terveysaseman hoitajat

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä