Paikallisuutiset

Kuhmossa koronatartunta nyt kahdella kotihoidon työntekijällä

Kuhmossa perjantaina 28. elokuuta ilmenneestä laajasta korona-altistuksesta on perjantaihin 4. syyskuuta mennessä löytynyt yhteensä 25 koronatartuntaa, joista 23 Kuhmossa, yksi Sotkamossa ja yksi Kajaanissa.

Torstai-iltana saatiin yhdeltä Kuhmon kotihoidon työntekijältä positiivinen koronatestitulos. Oireeton henkilö on ollut työssä vielä keskiviikkona ja käyttänyt silloin asianmukaisesti suojaimia. Varotoimena kaikki mahdollisesti altistuneet työntekijät ja asiakkaat on testattu, ja altistuneista on löytynyt toinenkin tartunta kotihoidossa työskentelevältä henkilöltä.

Kotihoidon tartuntatapaukset ovat yhteydessä aiempaan Kuhmon tartuntaryppääseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jäljityksen perusteella Kainuun sote arvioi, että yksittäiset henkilöt ovat voineet altistua koronavirustartunnalle. Heidät on pääosin tavoitettu. Tarvittaessa kotihoito on yhteydessä omaisiin.

Esiin tulleen koronaryppään osalta tilanne on osittain helpottanut, arvioi Kainuun sote tiedotteessaan.

Kuhmon kaupungin rajoitusten ja suositusten jatkamisesta tai purkamisesta tehdään päätökset sunnuntaina.

Kainuun sote suosittelee edelleen, että ainakin vielä tulevan viikonlopun ajan Kuhmossa pidättäydytään yhteisistä tapaamisista ja hoidetaan vain välttämättömät asioinnit. Tulee myös erityisesti huolehtia turvaväleistä, käsihygieniasta sekä käyttää lähikontakteissa kasvomaskia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun ammattiopiston ja Kajaanin lukion kuhmolaiset opiskelijat ja henkilöstön jäsenet jatkavat etäopetuksessa ja etätöissä vielä viikon 37.

Koronaryppään vuoksi Kainuussa on karanteenissa noin 220 henkilöä. Määrä puolittuu viikon kuluessa, ellei uusia tartuntoja tule.

Karanteeniin määrätään, mikäli perheessä on koronatartunta. Karanteenissa on perheen ulkopuoliset kontaktit yksiselitteisesti kielletty.

Koronatestauksia on viikon aikana tehty Kainuussa ennätyksellisen paljon. Kuhmon osalta testien tulokset on saatu nopeammin, mutta muun Kainuun osalta tulosten viive on kasvanut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmossa on tällä viikolla maanantaista torstaihin otettu 253 koronatestiä ja koko Kainuussa 1283, eniten maanantaina, 424, joista Kuhmossa 112.

Vaikea koronavirustauti on erittäin harvinainen lapsilla, jotka ovat terveitä ja joiden mahdollisesti sairastama perussairaus on hoitotasapainossa. Turhaa altistumista koronavirukselle tulee myös lasten välttää, neuvoo Kainuun sote tiedotteessaan. Mikäli vanhempi on saanut koronavirustartunnan, lapsen tulee myös jäädä kotikaranteeniin.

Nykytiedon mukaan lapset tartuttavat virusta eteenpäin heikommin kuin aikuiset.

Koronatestin tulosta odottaville jatkuu Kuhmossa edelleen Kainuun soten aikaisemmin tällä viikolla antama suositus. Mikäli samassa taloudessa asuu myös muita, tulisi myös heidän odottaa testin tulos ja välttää kodin ulkopuolella liikkumista ja sosiaalisia kontakteja.

Mikäli henkilö on määrätty karanteeniin, karanteeniin määrätessä kysytään sairauslomatodistuksen tarve. Todistuksen saa samassa yhteydessä. Koronatestin tuloksen odottaminen ja siitä johtuva työpoissaolo on suositus, josta ei ole mahdollista saada sairauslomatodistusta.

Edit 4.9. klo 15.19: päivitetty kauttaaltaan

Kainuun kunnat jakavat kasvomaskeja niille, joilla ei ole niitä vara itse hankkia. Käyttösuosituksen noudattaminen on tärkeää niin oman kuin lähimmäisen terveyden kannalta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä