Viihde

Kuolinpäivä tulee uusintana

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Happy Death Day

TV5 klo 21.00

★★★ Nuori nainen nimeltä Tree herää collegessa, lähtee kampukselta bilettämään syntymäpäiviään ja kohtaa naamiomurhaajan. Sitten Tree herää collegessa, lähtee kampukselta bilettämään ja niin edelleen – aina uudelleen. Ohjaaja Christopher Landon sovelsi Päiväni murmelina -tyyppisiä jumitteluja, ja johan tuli eloa teinikauhun kuluneeseen lajiin. Jessica Rothekin tekee kelpo roolin fiksuna, mutta itsekeskeisenä Treenä. Ensiesitys. (USA 2017)

The Commitments

Yle Teema & Fem klo 20.01

★★★★★ Ohjaaja Alan Parker oli taitava työskentelemään nuorten näyttelijöiden kanssa. Ikään kuuluva energia ja elämänhalu puhkuvat vastaan irlantilaisesta bänditarinasta vielä kolmen vuosikymmenen jälkeen. Robert Arkins on managerin mielenlaadun perinyt Jim, joka saa päähänsä haaveen isosta soul-bändistä. Dublinin työttömillä duunarinuorilla on kuin onkin kohtalotoveruutta Amerikan sorrettujen mustien kanssa. (Irlanti 1991)

Hohto

Sub klo 21.00

★★★★★ Meteorologi lupasi leutoa, mutta Stanley Kubrickin arvoituksellinen kauhuklassikko tipahtaa pakkaslukemiin. Ohjaajan hyytävä visio nostaa yhä niskavillat, vaikka alkuperäiskirjan tekijä Stephen King onkin elokuvaa vierastanut. Kelpo perheen painajainen muuttui tarinaksi, jossa paha kumpuaa jostain sisältä. Autio korpihotelli vain sysää voimat liikkeelle. Pahassa jamassa ovat Jack Nicholson , Shelley Duvall ja Danny Lloyd . (USA 1980)

Nuori nainen herää joka aamu uudelleen samaan päivään, jolloin naamioitu tappaja iskee.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä