La dolce vita lautasella – toscanalainen illallinen sisältää neljä ruokalajia, mutta palkitsee vaivannäön ruhtinaallisesti
Julkaistu: 6.12.2022 klo 9:30Italialaisessa ateriassa on makua, tuoksua, väriä, suutuntumaa – ja ennen kaikkea luonnetta. La dolce vita – ihanaa elämää!
Harri Kuittinen
Kainuun Sanomat
Italialaiset osaavat nautiskelun taidon. Siksi ruoka ei ole heille vain ravintoa, vaan ateria on pitkitetty nautinto kaikille aisteille.
Perinteiseen toscanalaiseen illalliseen kuuluu neljä osaa: antipasto eli alkupala, primi piatto eli pastaa tai risottoa, secondo piatto, joka sisältää…
Tämä sisältö on vain tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?
Tutustumistilaus päättyy automaattisesti. Tilaus sisältää verkon maksulliset sisällöt ja digitaalisen näköislehden.