Lahjoja tunteella ja ajatuksella

Lahjat ovat oleellinen osa monessa juhlassa ja merkkipäivässä. Niillä halutaan muistaa ja kiittää vastaanottajaa ja ilahduttaa häntä mukavalla ja tunteisiin vetoavalla tuotteella tai palvelulla. Lahja kannattaa hankkia tunteella ja ajatuksella, jotta se jää mieleen pidemmäksi aikaa. Tämä artikkeli on sponsoroitu.

Lahjojen saamisella ja antamisella on pitkät perinteet, jotka opitaan jo lapsuudesta lähtien. Niihin sidotaan monia merkityksiä ja jopa sanaleikkejä: syntymäpäiväsankari saa toivomansa lahjan, mutta ihmiselle on voitu suoda syntymälahjaksi esimerkiksi kärsivällisyyttä tai kuulasta ihoa. Inspiraatiota voi hakea verkosta, jossa monet lahjat ja lahjavinkit esitellään moniin eri tapauksiin.

Lahjalla voidaan kertoa tunteista

Lahjoja hankitaan yleensä juhla- ja merkkipäivinä. Niiden sisältö ja merkitys vaihtelevat juhlan ja tapauksen mukaan. Suurin sesonki on ehdottomasti joulu, jolloin lahjoja annetaan edelleenkin ahkerasti perheelle, ystäville ja työporukalle. Joululahjan sisältö vaihtelee niin ikään vastaanottajasta riippuen ja ideoiden puutteessa joululahjat ja joululahjavinkit voi tarkistaa verkosta.

Lahjan sisällöllä voi ilmaista paljon eri asioita ja siitä voi päätellä myös jotakin antajan ja vastaanottajan välisestä suhteesta. Työnantaja antaa todennäköisesti vähemmän henkilökohtaisen lahjan kuin esimerkiksi puoliso. Työpaikalla annetaan lahjoja tyypillisesti joulun alla tai silloin, kun tiimiläinen on siirtymässä muihin haasteisiin.

Joskus lahjaan asetetaan paljon tunteita ja odotuksia, varsinkin jos siihen liittyy henkilökohtaisia suhteita. Jotkut voivat ottaa lahjan hankkimisesta ja antamisesta paineita erityisesti, jos yhteisö laatii tietyt säännöt oikeanlaisesta lahjasta. Murheet kannattaa kuitenkin unohtaa ja siirtää ajatukset rakkaimpansa mieltymyksiin ja tarpeisiin. Kun järki ja tunteet yhdistyvät lahjassa, saavat molemmat osapuolet siitä todennäköisesti iloa.

Mistä sopiva lahja muodostuu?

Sopiva lahja kannattaa valita huolellisesti ja siihen sisältyy monia eri ominaisuuksia. Jos haluat hankkia lahjaa läheisellesi, voit ensin pohtia hänen mieltymyksiään ja harrastuksiaan. Kun kiinnostuksen kohteet on otettu huomioon, voi vaihtoehtoihin päästä paremmin kiinni.

Kiinnostuksen kohteiden kartoittamisen jälkeen voidaan yrittää kartoittaa lahjan saajan tarpeita. Jos puoliso harrastaa esimerkiksi innokkaasti tennistä, voidaan katsella uuden mailan tarpeellisuutta. Jos sukulaislapsi on innostunut kalastamisesta, voidaan etsiä uutta vapaa.

Joskus saattaa tuntua siltä, että lahjan saajalla on jo kaikkea ja paljon muuta. Tällöin voi kokeilla etsiä yleisiä lahjavaihtoehtoja, jotka voivat olla ihan yhtä hyviä ratkaisuja. Verkosta löytyy paljon inspiraatiota, josta voi saada apua ideointiin hetkessä. Kysyminen on myös sallittua, jopa suotavaa – kysy siis rohkeasti, mitä lahjan vastaanottaja toivoo.

Aineettomat lahjat suosittuja

Fyysisten lahjojen lisäksi jaetaan innokkaasti myös niin sanottuja aineettomia lahjoja. Ne ovat kasvattaneet suosiotaan ja voivat olla loistava vaihtoehto erityisesti elämyksistä innostuville. Aineettomat lahjat ovat lahjoja, jotka eivät ole fyysisiä. Ne ovat toisin sanoen ne ovat lahjoja, jotka ovat palveluita ja elämyksiä.

Aineettomiksi lahjoiksi voidaan antaa esimerkiksi lahjakortteja ravintolaan, liikkeisiin tai hotelleihin. Ne voivat olla myös lippuja esimerkiksi elokuviin ja konsertteihin. Myös hyväntekeväisyys on eräänlainen lahja. Siinä lahja annetaan joko rahana tai palveluna johonkin hyväntekeväisyysjärjestöön lahjan vastaanottajan puolesta.