Viihde

Lanthimosin maailma on vinksallaan keskiviikkoillan elokuvassa, johon keskittyminen vaatii vähän pinnaa

Hummeri

Yle Teema & Fem klo 22.25

**** Vaimo jättää Davidin, joten hänen on löydettävä uusi puoliso. Jos se ei onnistu 45 päivässä, hänet muutetaan valitsemakseen eläimeksi. Davidin päätös paljastuu elokuvan nimessä. Hänen veljensä on jo valmiiksi koira. Kreikkalaisen Jorgos Lanthimosin elokuvissa ei paljon päivä paista, arkirealismi juhli, eikä zorbas soi. Ohjaajan läpimurrossa Kulmahammas (2009) ydinperhe muistutti vankilaa. Hummerissa kolean kuoren ja hämärän tarinan alta pilkottavat parisuhteen ja sen muodostuksen pakkomielteet. Colin Farrellin esittämä David majoittuu hotelliin, jossa kuria pitää tiukka johtaja ( Olivia Colman ). John C. Reilly , Ben Whisaw ja Rachel Weisz ovat väkeä julmassa, vinksahtaneessa todellisuudessa, johon keskittyminen kieltämättä vaatii katsojalta pinnaa. Ensiesitys. (Irlanti/Britannia 2015)

Vares - Sheriffi

Sub klo 21.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Reijo Mäen suosituissa Vares-kirjoissa yksityisetsivä Jussi Vares tutkii isompia ja pienempiä rikoksia, mutta usein ratkaisut pikemminkin rojahtavat vastaan kuin paljastuvat joka neliösenttiä nuuhkimalla.

Pääpaino onkin värikkäissä tyypeissä, rennossa baaridialogissa ja Vareksen omassa toikkaroinnissa Turun varjoisilla kujilla. Uuden polven Vares-elokuvat ovat kuitenkin yleensä tekeytyneet kansainvälisen tyylin jännäreiksi, ja menettäneet siksi paljon. Sitä vikaa on myös Hannu Salosen ohjaamassa rikostarinassa, jossa murhat vievät Varesta kohti Turun alamaailmaa. Antti Reinin nimirooli pelastaa jälleen kerran aika paljon. (Suomi 2015)

Pekka Eronen

kriitikko

Sinkut on velvoitettu kaupungin lakien mukaan löytämään itselleen kumppanin elokuvassa Hummeri.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä