Mielipiteet

Lukija mielipide: Käsillä on uudenlainen, fossiilivapaan teollisuuden vallankumous

Vihreä siirtymä on ainoa kestävä keino ratkaista energiakriisi siten, että myös tulevilla sukupolvilla on käsissään elinkelpoinen maapallo.

Meidän on pystyttävä irtaantumaan fossiilisista polttoaineista ja luonnonvarojen ylikuluttamisesta torjuaksemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia, mutta huolehdittava samaan aikaan siitä, että se tehdään sosiaalisesti oikeudenmukaisesti.

Heti alkuvuodesta olemme saaneet hyviä uutisia siitä, kuinka päästövähennystavoitteet ovat alkaneet ohjata yritysten investointeja Suomessa. Meillä on käsillä uudenlainen fossiilivapaan teollisuuden vallankumous, jonka investoinneissa liikkuu miljardeja euroja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt on syytä huolehtia, etteivät ne miljardit päädy pelkästään markkinapelureiden taskuihin, vaan ne hyödyttävät laajasti koko yhteiskuntaamme ja muuttavat myös kansainvälisesti tuotteiden valmistusketjuja kestävämpään suuntaan.

"Suomesta ei kuitenkaan saa tulla vain uusiutuvan energian raaka-ainereservaatti muulle Euroopalle."

Tuotantopaikkoja kartoittaessa yritykset ovat kiinnostuneet paikoista, joissa uusiutuvan energian tuotanto on riittävällä tasolla.

Me olemme kansallisesti panostaneet uusiutuvan energian tuotantoon voimakkaasti, joten yritysten mielenkiinto kääntyy luonnollisella tavalla meidän suuntaamme, kun esimerkiksi vetyteknologia ottaa valtavia askelia eteenpäin.

Suomesta ei kuitenkaan saa tulla vain uusiutuvan energian raaka-ainereservaatti muulle Euroopalle vaan meidän on varmistettava, että saamme valjastettua muutoksen hyödyt vientituotteidemme jalostusasteen nostoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämä paitsi lisää viettävien tuotteiden arvoa, mutta lisää myös alueille syntyvien työpaikkojen määrää.

Meidän on tulevaisuudessa tehtävä entistä kunnianhimoisemmin töitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Samaan aikaan meidän on kuitenkin huolehdittava siitä, että koko Suomi ja kaikki sen asukkaat pysyvät muutoksessa mukana, vain silloin muutos parempaan tapahtuu kestävällä tavalla.

kansanedustaja ehdokas (vas.), Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä