Mielipiteet

Lukijan mielipide: Äänestysaktiivisuus huolettaa!

Kun seuraa paikallistasolla puolueiden aluevaaliin liittyviä keskusteluja ja julkaisuja, ei tarvitse ihmetellä demokratian tilasta huolestuneita.

En ole asiapohjalta havainnut minkäänlaista tiedollisen tason nostoa poliitikoilta ehdokasasettelun myötä. Muutamien yksittäisten ehdokkaiden kirjoitukset ovat lähinnä kannanottoja tasolta, jotka pitää ratkaista/hoitaa operatiivisella tasolla.

Jo ehdokkaaksi värväämisen aikana olisi pitänyt tulla vahvasti esille, minkälaista linjaa valtuustoryhmät edustavat. Tukevatko he uudistusta kaikkine seuraamuksineen sekä suhtautumista rakenteellisiin ratkaisuihin/esityksiin?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli aluevaltuustoon nousee suuri joukko uudistuksen vastustajia, siitä ei hyvää seuraa Kainuun hyvinvointialueen tulevaisuudelle. Aluevaltuustot on väärä paikka osoittaa mieltä uudistusta vastaan.

Avoimuudesta puhutaan, mutta se unohtuu heti, kun vaalit on käyty. Vuosien saatossa yhä vähemmän poliittiset liikkeet ovat käyneet reipasta keskustelua tulevaisuuden Kainuusta.

Jääkö asiallinen viestintä vaalien välissä tekemättä? Taitaa huolettaa äänestysaktiivisuus eniten heitä, jotka pitää itseään korvaamattomana?

Ei tarvitse olla politiikan tutkija, kun havaitsee monia asioita joita halutaan pitää/pimittää vain politiikan sisäpiirin tietona. Mutta aina sama virsi, vakuutellaan vaalien alla avoimuuden puolesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun todetaan, että äänestäjät eivät tiedä, miten suurista asioista aluevaltuustot päättävät, kertoo se suuren uutisen. Poliittiset liikkeet ovat epäonnistuneet osaamisen markkinoinnissa.

Innostako äänestäminen, kun poliitikot valittavat talouden ongelmista? Heillä on budjetista päättäessään talouden tasapainosta kaikkein suurin vastuu.

Yksityisellä sektorilla epäonnistuja vapautetaan tehtävistään. Politiikassa he pyrkivät pitämään valtansa, ilman todellista vastuuta.

Mikäli poliittiset liikkeet haluaisivat avoimesti valistaa tiedon kautta äänestäjiä, olisi siihen kyllä ollut aikaa ja tiedotusvälineet varmaankin avoimia tiedottamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perussuomalaisten kohdalla äänestäjän on vaikea hahmottaa, mikä heidän linjansa tulee olemaan aluevaltuustossa. Tämän vuoden loppuun istuva piirijohto ei ole julkaisut minkään tasoista alueellista tavoiteohjelmaa - vaalit ovat jo 23.1.2022.

Valtakunnan tasolla Perussuomalaisilla puuttuu uskottava ohjelma hyvinvointiuudistukselle kokonaisuudessaan.

Äänestysaktiivisuuden taso on poliittisten liikkeiden ja heidän asettamien ehdokkaiden vastuulla. Kuinka rehellisesti, ammattitaitoisesti, uskottavasti ja avoimesti te markkinoitte osaamistanne kehittäjinä ja päättäjänä aluevaltuustossa?

Äänestysaktiivisuuden alhaisuus ei estä kansalaisia saamasta vuoden 2023 alusta hyvinvointialueelta lakien mukaisesti palveluja.

Toivo Kyllönen

Kajaani

Kirjoittajan mukaan ainakaan äänestysprosentin perusteella yksikään puolueista ei voittanut – varsinkaan Kainuussa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä