Mielipiteet

Lukijan mielipide: Hölmöydestä sakotetaan

Euroopan unioni on asettanut Venäjää vastaan talouspakotteita. Eräs osa pakotteista on eräiden tavararyhmien vientikiellot. Vientikieltojen piirissä ovat myös elintarvikkeet, joita suomalaiset yritykset menestyksellä veivät aikaisemmin Venäjän laajoille markkinoille.

Suomalaiset kauppaketjut sijoittivat myös omaa liiketoimintaa lähialueille muun muassa Pietariin.

Jo heti silloin, kun pakotteet astuivat voimaan, tajusin, että nyt suuret EU-maat, lähinnä Saksa, kusevat Suomea ja suomalaisia silmään. Ennen kaikkea Saksalla sekä myös ainakin Ranskalla oli jo ennen pakotteita muun muassa autojen kokoonpanotehtaita Venäjällä. Nämä maat olivat soluttautuneet jo ennen pakotteiden voimaan astumista Venäjän laajoille sisämarkkinoille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt heillä on siellä suosituimmuusasema kaikkine Venäjän hallituksen myöntämine etuineen.

Pakotteet ja vientikiellot ovat pakottaneet Venäjän ja venäläiset kehittämään omaa tuotantoaan ja nyt se alkaa näkymään – kaikkea tavaraa on yllin kyllin pakotteista ja vientikielloista huolimatta ja venäläisten elintaso nousee kohisten.

Euroopan unionin kuuliaisena jäsenenä Suomi ja suomalaiset hyppäsivät ansaan.

Meiltä sulkeutuivat lähimarkkinat ja suomalainen maa- ja karjatilallinen on lirissä – tiloilla eletään kriisitunnelmissa. Sitä tavoitetta, että Venäjä luopuisi Krimin miehittämisestä ja Itä-Ukrainan häirinnästä, ei ole saavutettu eikä käsitykseni mukaan tulla saavuttamaankaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mutta näin sitä hölmöydestä sakotetaan.

Pentti Kettunen

ex-kansanedustaja (ps.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä