Mielipiteet

Lukijan mielipide: Huhuilta siivet, kaavaa, ym.

Itseltäni on kysytty asiasta ja samoin huhun kohdekin on ottanut huolestuneena yhteyttä. Kylillä huhutaan, että Pentti Kettunen olisi erotettu Kajaanin perussuomalaisista. Ei ole, erosi itse.

Muutkin puolueet ovat heränneet kaavoitusasioihin persujen avatessa keskustelun. Kaupunkilaisten kanssa keskustellessa ei kaavoitus kehuja saa. Se koetaan hitaaksi, hankalaksi ja kaikkea muuta kuin kaupunkilaisen etua huomioiden. Onhan yksi vaihtoehto ulkoistaa kaavoittaminen yksityiselle yritykselle, potkua sitä kautta.

Kun paljon kehuja ja kannatusta saanut Rehjan saaren kaavoittamiseen on panostettu yhtä paljon kuin Sammonkaareen suunnitteluun entiselle linja-autoaseman alueelle, voidaan miettiä mm. Huparin tontille 2-3 omarantaista rivitaloa, jossa jokaisella huoneistolla on oma terassi ja venelaituri takapihalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samoin pitää huomioida jokivarren rakentaminen niin ylä- kuin alavesillä, Nuasjärvi ja Oulujärvi mukaan lukien. Nehän on osittain jo rakennettu, ei niistä enää erämaata saada. Vapaa-ajan asuntojen muuttamisen mahdollisuus vakituiseen asumiseen helpommaksi. Kaavoittamalla vetovoimaa kaupunkiin.

Maksuton kiekkopysäköinti harmittaa keskustassa olevien yrittäjien ja yritysten puolesta. Tämäkin asia pitää vielä aukaista, kun kuluista ei taida kenelläkään olla tarkkaa tietoa. Kyselyissä kikkaillaan prosenteilla, ei vastaajien määrällä, kolmesta vastaajasta kaksi ei koe olevan haittaa maksullisuudesta niin lähes 70 prosenttia on sitä mieltä että….

Kun taiteelliset yhdistykset olivat osittain mukana torppaamassa loppukeväästä kaupungin metsänhoitosuunnitelmia 450 000 euron verran, niin vastavuoroisesti voitaisiin antaa teatteri ym. kulttuurin hoitaminen metsänhoitoyhdistykselle, eihän alan ammattilaisille arvostusta näy riittävän.

Silloin ei kyllä isotkaan aukot haittaa, kun niitä tehdään ongelmajätteeksi luokittamani tuulivoimaloiden vuoksi, Euroopassa tuulivoimaloiden lapoja haudataan maahan, kun niitä ei voi kierrättää mitenkään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Niin, ei se tämäkään kaupunki puita halaamalla pärjää. Metsää Kajaanissa riittää. Sanonta, että Suomi elää puusta, ei ole tyhjästä tempaistu. Luontokaupunkina mennään, mutta kyllä siinäkin pitää järki olla mukana.

Nyt kun on muodikasta ilmoittaa ex-ammatteja, niin ajattelin aloittaa siitä ensimmäisestä kesätyöpaikasta.

Pasi Kilpeläinen

ex-kalja-autonrepsikka

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

valtuutettu

kuntavaaliehdokas (ps.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä