Mielipiteet

Lukijan mielipide: Huomioita kuntapolitiikasta

Kunnat valmistelevat vuoden 2023 talousarvioita. Nousevat kustannukset rasittavat tulevia vuosia, nyt niihin tulee vielä Putin-lisä.

Olin mukana Kajaanin talousarvion valmistelukuvioissa pitkään. Mitä enemmän oli sumua taloudessa, sitä tiukemmin vedettiin hihnat kiinni menokasvulle. Ne vastuut ,joita on kasvatettu hyvinä aikoina, eivät häviä sumuna ilmaan. Julkishallinnosta löytyy järkeviä ja suuriakin säästökohteita, valtion pitää lopettaa velkarahan jakaminen hallinnon pönkittämiseksi. Kansalaisten palvelujen turvaaminen pitää olla etusijalla.

Vuoden 2017 kuntavaalissa Kajaanissa valtaan nousivat velan kasvattajat. Velkaa on kasvatettu tietoisesti, poliittisella vastuuttomuudella, taloudellisesti katteettomilla vaalilupauksilla. Velan määrät voi tarkistaa tilinpäätöstiedoista. Asukasmäärät jatkavat Kainuussa vähenemistään mutta poliitikot pitävät huolen, että saadaan jatkossakin vatuloida!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puolueiden ehdokasasettelu on muuttunut, julkiselta sektorilta noustaan vaalien kautta vallan käyttäjiksi. Vaikuttavuus asioiden hoidossa on muuttunut työpaikkakeskeiseksi. Talouden tosiasiat hämärtyvät, ja omat asiat tulevat keskiöön.

"Rengit ovat ottaneet kunnissa ja kuntayhtymissä vallan."

Rengit ovat ottaneet kunnissa ja kuntayhtymissä vallan. Seurauksena heikon isännän rooli, syödään enemmän kun tienataan. Tämä meno jatkuu niin kauan, kun poliitikot eivät joudu päätöksistä, pieneenkään taloudelliseen vastuuseen.

Valtuustoryhmät ovat nykyisin sopulilaumoja, jolta puuttuu vastuullinen tavoite. Demokratia on muisto ajoilta, jolloin poliitikot hoitivat kansalaisten asioita. Nykyisin kansalaiset tehtävänä on pönkittää urapoliitikkojen henkilökohtaista vallassa pysymistä ja urakehitystä, tai jättää äänestämättä.

Moni sähköyhtiö myy oman alueen asukkaille äärihalpaa sähköä. Kajaanissa poliitikot leikkivät sijoittajakapitalisteja. Vielä vähemmän miellyttää suomalaisten poliitikkojen toiminta energiapolitiikassa. Sähkön tuotannon lisäys eduskunnassa estettiin vuosikymmeniä. Nyt velkaa kasvattamalla, korjataan kansakunnalle tekemä vahinko. Aatteellisesti sokeutuneimmankin äänestäjän pitäisi muistaa, mitkä poliittiset liikkeet ovat meuhkanneet ydinvoiman rakentamista vastaan!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perussuomalaisten linja muuttui vuoden 2017 puoluekokouksen ja kuntavaalien jälkeen. Kajaanissa se näkyy täydellisenä sulautumisena valtaeliittiin ja pikku asioista valtuustoaloitteita kirjoittaessa. Valitettavasti perussuomalaiset eivät edusta rakentavasti muutosvoimaa. Heidän politiikassaan suurin unelmana on henkilökohtainen pyrky.

Elämänhallinnan näkökulmasta, mitä vähemmän on riippuvainen poliitikkojen lupausten viidakosta, sitä onnellisemmalla tasolla elämä on!

Toivo Kyllönen

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä