Mielipiteet

Lukijan mielipide: Hyvinvointialueiden kunnat kilpailuun väestöstä

Hyvinvointialueiden, aluevaalit käydään tammikuussa 23.1.2022 ja aluevaltuustojen toimikausi käynnistyy maaliskuussa 2022.

Tulevaisuuden kunnissa vetovoimatekijöitä ovat muun muassa yrittäjyys, verotus, opiskelumahdollisuudet, asuntotarjonta, vapaa-aikaan liittyvät harrastusmahdollisuudet ja tapahtumat, kulttuuritarjonta, matkustamisen helppous.

On selvää, että kunnat tulevat käymään kilpailua asukkaiden houkuttelemiseksi. Osaavasta ammattitaitoisesta henkilöstöstä käydään kilpailua Suomessa. Puhdasta luontoa, kauniita alueita ja asumisympäristöä on hyvinvointialueiden kunnissa tarjolla ympäri valtakuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Verotuksella tulee olemaan oma roolinsa. Korkeiden verotuksen kunnat tulevat häviämään tämän kilpailun.

Aitoa keskustelua Kainuun kunnissa kehityksen suunnasta ja vaihtoehdoista ei käydä.

Kun uudistuksiin politiikoilla ei riitä rohkeus, väitellään yksittäisten johtajien osaamisesta. Virkaan valittavan pätevyysvaatimukset pitää olla kaikkien tiedossa. Kabinettipolitiikalla on ikävät seuraamukset julkisuudessa jälkikäteen. Taloudellisesti tasapainossa olevat kunnat ovat vahvoilla kilpailussa väestön muutolle.

Kainuussa ei ole yhtään valtuustoryhmää/puoluetta, jotka esittävät todellisia rakenteellisia uudistuksia. Kuntapäättäjät tarvitsevat kahdeksan kunnan hallintokoneiston järjestäessään noin 71 000 asukkaan palvelut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yli puolet kansalaisista jättää äänestämättä, kuka mistäkin syystä. Se on varmaa, mikään ei Kainuussa äänestämällä muutu.

Jos jotakin Kainuun kehittämisessä tapahtuu, niin se tulee ulkopuolelta. Johtavat poliitikot ja valtuustoryhmät näyttävät menettävän valintansa jälkeen kykynsä keskustella julkisesti rakenteellisista ratkaisuista ja tulevaisuuden näkymistä.

Hyvinvointialue Kainuu tulee häviämään kilpailun asukkaista, ellei muutos politiikassa tapahdu nopeasti. Suomi avautuu koronan jäljiltä, se tuo vapautta valintoihin.

Perussuomalaisten piti tarjota vaihtoehtoehtoja Kainuun/Kajaanin päätöksentekoon. Mitään merkittäviä vaihtoehtoja vuoden 2017 kuntavaalien jälkeen eivät ole ryhmät kyenneet tuomaan. Päinvastoin on oltu tekemässä päätöksiä, joilla kehitystä on viety kohti karikkoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toivo Kyllönen

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä