Mielipiteet

Lukijan mielipide: Järjestötoimintaan kannattaa lähteä mukaan

Järjestö- ja yhdistys toiminnan suosio on hiipumaan päin. Strategia- ja muutosvalmentaja Petri Toikkanen on tutkinut asiaa ja järjestöt ovat kertoneet suurimmiksi ongelmiksi avustuksien vähenemisen, työntekijöiden jaksamisen, jäsenmäärien laskun ja vapaaehtoisten heikon sitoutumisen.

Tunnistan nämä samat ongelmat itsekin yhdistyksissä toimineena.

Uusia ihmisiä on vaikea houkutella mukaan. Koetaan ettei ole aikaa ja on asiaan liian perehtymätön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samaan aikaan kuitenkin ihmiset tuntevat itsensä yksinäiseksi ja olisi halu auttaa muita. Näihin tarpeisiin järjestö- ja yhdistystoiminta olisi vastaus.

Mukaan tarvittaisiin uusia ihmisiä ja nuoria, jotka voisivat kehittää yhdistyksien toimintaa ja muuttaa mahdollisia vanhoja toimintatapoja, jotka eivät enää nykypäivänä toimi.

Oma kokemukseni, ja uskoisin että yleinen totuus on, ettei toiminnalle ole pakko uhrata kaikkea vapaa-aikaansa niin kuin ehkä ennen on ollut. Voi ottaa koppia esimerkiksi yksittäisen tapahtuman järjestämisestä, viestinnästä tai muusta itseä kiinnostavasta jutusta.

Järjestöjä löytyy laidasta laitaan, itse olen toiminut enimmäkseen opiskelijajärjestöjen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen puolella poliittisella kentällä, mutta on niin liikuntaseuroja, luontojärjestöjä, ammattiyhdistyksiä, työttömien-/perheiden-/mielenterveyden tukemiseen ja eläinten auttamiseen keskittyneitä ja paljon muita ruohonjuuritason yhdistyksiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos sinulla on siis häivähtänytkään mielessä lähteä mukaan ja olet törmännyt kiinnostavaan järjestöön, laita heille rohkeasti viestiä ja sano että haluaisit tulla mukaan touhuamaan!

Väitän, ettei mikään järjestö kieltäydy avustasi. Jos et kuitenkaan tällä hetkellä ehdi aktiivisesti mukaan, liity jäseneksi. Silläkin on erittäin suuri merkitys.

Noora Kyllönen

aktiivinen järjestötoimija

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä