Mielipiteet

Lukijan mielipide: Jotain rajaa vastakkainasetteluunkin, Raimo

Raimo Viirret käsittelee kolumnissaan ( KS 7.10.) Euroopan historiaa ja johtajia varsin ansiokkaasti. Kirjoituksessa vilahtelevat Italian Mussolini ja Natsi-Saksan Hitler . Myös sana "populismi" saa huomiota.

Mutta miksi Neuvostoliiton Stalin unohtui? Hän on eittämättä yksi viime vuosisadan hirmuhallitsijoita.

Puolueistamme tulilinjalle ovat joutuneet perussuomalaiset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viimeisimmässä kolumnissa (KS 21.10.) ps viha saavuttaa kuitenkin huippunsa. Hän leimaa joko suoraan tai mielikuvien kautta perussuomalaisen puolueen, sen johdon sekä järjestöväen ja jopa äänestäjät ja kannattajat populisteiksi, fasisteiksi ja natseiksi.

Hänellä on todennäköisesti parempaa tietoa perussuomalaisista kuin meillä itsellämme.

Siksi pyydämmekin, että Viirret ilmoittaisi meille yksilöidysti, ketkä perussuomalaisten toiminnassa mukana olevat tämän lehden levikkialueella ovat niitä, jotka täyttävät fasismin, natsismin ja muun tuomittavan toiminnan tunnusmerkit.

Tämä siksi, että voimme ryhtyä asian vaatimiin toimiin. Me emme hyväksy joukkoomme ääriaineksia olivatpa ne sitten fasisteja, natseja tai jotakin muuta vastaavaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämäntyyppisellä karkealla mielikuva mustamaalauksella on tapana kääntyä itseään vastaan, asian voisi ilmaista siten, että ajattelevaa lukijaa aliarvioidaan menemällä yhteiskuntatutkijoiden selkien taakse piiloon kuten Raimo uusimmassa kolumnissaan tekeekin.

Herää perusteltu kysymys siitä, millä keinoin yhteiskuntakeskustelua käydään, minkä tyyppistä argumentaatiota käytetään ja millaisia perusteluita.

Karkea mustamaalaus ja vastakkainasettelu voi olla kipuilua muutoksen äärellä, olisivatko Viirteen viimeisimmät kolumnit edellä mainitussa kategoriassa?

Kunnioittaen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sami Pihlajamaa

Perussuomalaisten Kainuun piirin puheenjohtaja

Matti Kerman

piirin varapuheenjohtaja

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä