Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kahden hallinnon maakunta

Kysymys kuuluu: Tarvitaanko Kainuun maakunnassa kahta päällekkäistä hallintoa, Kainuun liitto ja Kainuun sote-maakunta.

Suomen julkisen vallan menot bruttokansantuotteesta ovat Euroopan toiseksi suurimmat. Edellä on vain Ranska muutamalla prosentilla.

Kainuu on Suomen maakunnista toiseksi köyhin maakunta ja jokunen vuosi sitten luin kirjoituksen, jossa vertailtiin koko Pohjolan maakuntia. Siinä mainittiin Kainuun olevan Pohjolan kurjin maakunta, kun vertaillaan palkkoja asukasta kohden.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun väkiluku on kahdessa vuosikymmenessä vähentynyt noin kaksikymmentä tuhatta asukasta (vertailun vuoksi kaksi Sotkamon kokoista pitäjää on tyhjentynyt).

Kainuun maakuntakokeilun ja sote-kuntayhtymän kautta on tainnut käydä niin, että julkisten työpaikkojen osuus on lisääntynyt, jopa tuhansilla, vaikka olisi pitänyt käydä päinvastoin.

Tavallisena ruohonjuuritason tallaajana en näe mitään tarvetta kahdelle hallinnolle. Kuluja tulee jopa miljoonia matkakuluista, kokouspalkkioista, ruokailuista, kokousjärjestelyistä ym.

Tosiasia lisäksi on, että suurin osa luottamushenkilöistä käy vain istumassa, puhumatta mitään, kun asiat on jo päätetty ennakkoon ryhmissä ja virkamiesten esityksissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuulle riittää yksi hallinto ja luottamushenkilöitä vain neljäsosa nykyisestä määrästä.

Eikö nyt arvoisat johtavat luottamushenkilöt olisi jo aika ruveta miettimään, samalla kun sote-kuntayhtymää saneerataan?

Kainuun talous pitää saada kuntoon, jotta Kainuun maakunta säilyy. Jos näin ei tehdä, saamme sanoa hyvästit maakunnalle.

Viljo Tuhkanen (ps.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä