Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kainuuseen ei saa muodostua lentomottia

Luin viime viikolla ilolla uutiset Finnairin Kajaanin lentojen palauttamisesta määräaikaisesti ainakin maaliskuuhun asti. Koko maakunnan lentoliikenteen ikävästi suluttanut motti avataan siis vihdoin. On kuitenkin erittäin ikävä asia, ettei keskustan kannattelema punavihreä hallitus ole onnistunut turvaamaan pysyvää yhteyttä.

Ymmärrän erittäin hyvin maakunnan huolen. Ilman lentoyhteyttä moni tärkeä liikematkailija ja maksukykyinen turisti jättää vierailun Kainuuseen tekemättä. Asialla on suuria negatiivisia kerrannaisvaikutuksia, kun yksi logistinen valtimosuoni Kainuuseen menee tukkoon. Kokoomus puolusti aiemmin tänä vuonna vahvasti ja johdonmukaisesti maakuntalentokenttien lentojen turvaamista, viime kädessä vaikka ostopalveluin.

Mikäli hallitus ei saa päätöksiä tehtyä, uhkaa maakuntaa lentomotti jälleen ensi keväänä. En usko sattumaan ja mielenkiintoista on, että yhteydet laitetaan kuntoon vasta nyt kuntavaalien alla, vain kuntavaaleihin saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erityisen tuohtunut olen itse keskustapuolueeseen. Se on ollut nostamassa autoilun kustannuksia, sekä kantamassa elvytysmiljoonia pyöräteihin, mutta samalla laiminlyönyt suomalaisille maakunnille ja niiden yrityksille aidosti merkitykselliset lentoyhteydet.

Maakuntien neuvotteluasema tässä yhtälössä on heikentynyt. Lentojen loputtua niiden on vaikeampaa perustella, että kuinka paljon kysyntää olisi. Helpoimmalla olisimme selvinneet, mikäli lennot Kainuuseen olisivat jatkuneet ilman pysähdystä. Kysyntä ja tarjonta elävät usein käsi kädessä.

Kokoomus on ollut uskottavin maakuntien elinvoiman ja koko Suomen puolustaja. Jos asiat olisi tehty meidän mallilla alusta saakka, maakuntien lentoliikenteen kysyntää ei olisi näivetetty ja siten pelattu heikkoon neuvotteluasetelmaan. Hallitus voi vielä korjata linjaansa. Toivottavasti se myös haluaa korjata sitä.

Janne Heikkinen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

kansanedustaja (kok.)

Oulu

Kajaanista lennetään pääasiassa Helsinkiin, mutta Jysäskylästä suurin osaa pyrkii jatkolennoille.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä