Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kajaanilaisilta äänestäjiltä luottamusta 46,5 prosentin verran

Kuntavaalissa 2017 kajaanilaisista äänioikeutetuista äänesti 49,3 prosenttia. Vaalien jälkeen poliitikot olivat tapansa mukaisesti huolissaan äänestysaktiivisuudesta.

Kun luottamuspaikat oli jaettu ja valtaapitävät olivat saaneet jatkopestin, huoli äänestysaktiivisuudesta katosi ja luottamustehtävien haltijoille laskeutui syvä tyytyväisyys.

He perustivat työryhmiä ja istuivat keskenään pohtimaan asioita. Veivät suuret kansalaisia koskettavia asiat yhä syvemmälle kabinettien hiljaisuuteen. Taloudellisesti mitättömistä pikku asioita kyseltiin kansalaisilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Poliitikot elävät omassa todellisuudessaan, nostavat itsensä kansalaiskeskustelujen yläpuolelle. Ikään kuin me kansalaiset emme ymmärtäisi ja olisimme ulkopuolisia. Velankasvukaan ei politiikkoja huoleta.

Päätöksistä tiedottavat nykyisin rengit, valtuustoryhmät ovat hiljaa kuin hiiret juustolautasella.

Muutama viikko ennen vaaleja alkaa sitten hirvittävä kehuminen tavoitteista.

Kajaanissa poliitikot olivat kuluneella vaalikaudella yksimielisiä omissa vallankammareissaan. Pienituloisia kansalaisia kipeästi koskettavista, perus- ja käyttömaksujen korotettiin ilman julkista keskustelua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Omaisuutta myytiin valtuuston istunnossa ilman avointa keskustelua. Ainoastaan Kainuun väkiluvun kasvattaminen maahanmuuton keinoin aiheutti eripuraa.

Poliittisten liikkeiden, jotka saat valtaa äänestäjiltä, pitäisi myös kantaa vastuuta kokonaisuudesta. Myös äänestäjällä on vastuu äänestäessään, kuinka paljon julkisen talouden menoja kasvatetaan. Poliitikkojen hyvistä lupauksista huolimatta, vastuu rahoituksesta lankeaa aina veronmaksajille.

Kuntavaalissa 2021 kajaanilaisen vastasivat kabinetteihin vietyyn päätöksentekoon nukkumalla yhä syvempää unta.

Luottamusta äänestäjät antoivat 46,5 prosentin verran. Tulos on musertava tappio kabinetti- ja mielikuvapolitiikalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kulunut alkuvuosi toi pientä toivon kipinää väestön kasvulle. Kainuun asukasmäärät on saatava reippaaseen kasvuun tulevalla valtuustokaudella. Kainuun ja Kajaanin pitää raivata kaikki esteet väestön kasvamisen tieltä.

Kajaanin ja Kainuun väkimäärä väheni valtuusto kaudella 2017–2021 reippaasti. Miettikääpä mihin kaikkeen väestön väheneminen vaikuttaa todella negatiivisesti.

Toivo Kyllönen

Sitoutumaton äänestäjäKajaani

Kuntavaalien 2021 tuloslaskenta on nyt valmistunut.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä