Mielipiteet

Lukijan mielipide: Keskustan pakko tehdä irtiotto

Vuoden 2019 eduskuntavaalien rökäletappion kärsineen keskustan ei kaiken järjen mukaan olisi pitänyt lähteä mukaan hallitusvastuuseen. Näin kuitenkin määrätyistä syistä tapahtui – pienin syy ei ollut keskustan oma talous ja suurta joukkoa kepulaisia poliittisia toimijoita uhannut työttömyyden ahdinko.

Vihervasemmistolainen hallitusratkaisu on kuitenkin osoittanut keskustalle poliittiseksi ansaksi.

Vihervasemmiston ilmastokriisin varjolla ajama politiikka on käynyt erityisen kipeästi juuri sille kansanosalle, joka perinteisesti on poliittisesti tukenut keskustaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä tarkoitan maaseudun yrittäjiä – maa-, metsä- ja karjataloutta sekä kaikkia, jotka haluavat asua maaseudun rauhassa.

Vasta nyt näyttää keskusta havahtuvan, että missä ollaan menossa kun keskustalle tärkeät vaalit, aluevaalit, tammikuussa 2022 painavat päälle ja gallup-kannatus laahaa vain 12 prosentin tietämillä.

Se, onko herääminen tapahtunut liian myöhään ja onko se poliittisesti uskottava, sen lähitulevaisuus näyttää.

Yksi asia on kuitenkin varma. Jos keskusta haluaa lopullisesti tuhota itsensä, sen tulee silloin ehdottomasti roikkua mukana vihervasemmisto-hallituksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tästä roikkumisesta sadon korjaavat nyt oppositiossa olevat ei-sosialistiset puolueemme, perussuomalaiset ja kokoomus. Heidän hartain (ei julkinen) toivomus on – älkää keskustajohtajat änkyröikö niin, että hallitus hajoaa!

Pentti Kettunen

ex-kansanedustaja (ps.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä