Mielipiteet

Lukijan mielipide: Komulalammentiellä liikkuu varkaita

Komulalammentiellä liikkuu varkaita. Viimeisimpänä vietiin riistakamera ja metsäsukset.

Sinänsä ristiriitaista, sillä viedyt esineet viittaavat siihen, että luonto kiinnostaa, mutta itse teko viittaa siihen, että luonnossa ei liikuta.

Ihminen joka liikkuu luonnossa, erottaa oikean ja väärän. Luonnossa vallitsevan elintila- ja selviytymiskamppailun hahmottaminen jalostaa maailmankuvaa ja tekee ihmisestä kunniallisemman.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos tällaista vaikutusta ei ole ollut, voisi kokeilla pidentää matkaa autolta rikospaikalle ja takaisin. Epätasainen maasto tervehdyttää myös fyysistä olemusta, vaikka sitäkin tärkeämpää on henkinen suoraselkäisyys.

Muinaisaikoina ryöstöretkiä ja karjavarkauksia toki tehtiin, mutta olisi häpeä verrata tällaista teinimäistä näpistelyä niihin, koska iltaisin syödään sämpylää sohvalla ja katsotaan televisiota, eikä hytistä maalattian likaamalla olkipatjalla miettien huomisen ruokaa.

Isoisäni oli rajamies ja isäni kiersi maaseutuja myymäläautolla. Heidän toimintansa perustui luottamukseen. Mökkien asukkaat saattoivat jättää tien varteen puutelistan ja rahaa, eikä maatalojen ovia lukittu, pantiin vain harja merkiksi, ettei oltu kotona, jolloin ostokset nostettiin porstuaan.

Kierous ei silloin olisi kantanut kauas, eikä se kanna tänäänkään. Näiden käytettyjen ja keskihintaisten esineiden varastamisen vastineena on joutua häpeillen kulkemaan korvat luimussa, kuin taajamaan eksyneellä ketulla. Rahalla olisi saanut tavaraa, mutta huonomaineisuuden huntua on hankala pyyhkiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Minä olen ylpeä juuristani. Luottamus ihmisiin ja oma rehti käytös ovat kunnianosoitus menneille sukupolville ja maaseudun hengelle. Vakuutuksen korvaamia laitteita löydätte jatkossakin maastosta ja autossani ovat aina ovet auki.

Jos halveksittava epärehellisyys on luonteenpiirre, jota tämän kontemploinnin jälkeen haluatte edelleenkin kehittää, sieltä löytyy mm. aurinkolasit, korvatulppia, kumisaappaat, turvaistuimen adapteri, cd-levyjä ja vajaa sisuaski.

Jaakko Hyvönen

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä