Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kuhmon kaupunginhallitus esittää vallan keskittämistä

Hallinnon kehittämistyöryhmän esitystä uusista valiokunnista ja kunnanhallituksesta ei hyväksytty valiokuntien jäsenmäärän osalta yksimielisesti Kuhmon kaupunginhallituksessa tiistaina.

Jäsenmäärän nostamista seitsemästä 9:ään kannattivat lisäkseni muut kaupunginhallituksessa olevat pienten ryhmien edustajat eli Maija Inget (kd) ja Aimo Tervamäki (sd). Keskustan Pekka Heikkinen ja Matti Pääkkönen äänestivät tyhjää.

Jäsenten pitäminen esitetyssä 7:ssä sai taakseen kaupunginhallituksen 10 jäsenestä vain viisi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos esitys valiokuntien ja kaupunginhallituksen jäsenten pitäminen 7:ssä hyväksytään nykyisen enemmistön äänin myös valtuustossa, tulevat jatkossa kaikki Keskustaa ja Perussuomalaisia pienempien ryhmien valtuutetut jäämään pelkiksi sivustaseuraajiksi. Heidän osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuutensa kahlittaisiin jo säädöksillä olemattomiksi.

Tämä ei voi olla suomalaisessa nykydemokratiassa hyväksyttävää, kun jo kuntalaki edellyttää aivan päinvastaista.

Yhteisenä tavoitteena tulisi olla kiinnostuksen lisääminen yhteisiä asioita koskevaan päätöksentekoon ja myös tuleviin kuntavaaleihin.

Nyt Kuhmon Keskusta ja Perussuomalaiset ajavat vankkureillaan kyseenalaisilla raiteilla ja väheksyvät paikkakuntamme asukkaiden erilaisuutta ja puoluekentän monivärisyyttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Marja-Stiina Suihko

kaupunginhallituksen jäsen (vihr.)

kuntavaaliehdokas

Kuhmo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä