Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kunnallisten päätösten läpinäkyvyys

Sekä valtakunnan että kunnolliset poliitikot peräänkuuluttavat toistuvasti päätösten läpinäkyvyyttä. Päätösten läpinäkyvyydestä oikea irvikuva on pari vuotta sitten Kajaanin ja Sotkamon tekemä päätös myydä hieman yli 30 prosentin siivu Loiste konsernista kansainvälisille riistokapitalisteille.

Kyseisessä kaupassa molempien kuntien hallitukset ensi töikseen julistivat sekä kauppaneuvottelut, kaikki kauppaan liittyvät asiakirjat sekä päätökset salaisiksi. Jopa kaikki kokouksetkin olivat salaisia.

Asiakirjat ovat vieläkin salaisia. Salaamisen tarve ovat muka liikesalaisuudet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupalla ja siitä saadulla rahamäärällä molemmat kunnat saivat talouteensa liikkumavaraa ja pulleat sijoitussalkut.

Kaupasta hyötyivät myös ostajat. Ruotsalaiset ja ranskalaiset riistokapitalistit saivat tehtyä varman ja tuottavan sijoituksen rahakasalleen, jonka tuotto nykyisellään muutoin olisi nolla tai jopa miinusmerkkinen. Nyt tulee joka vuosi muhkeat osingot ja sijoituksen arvo vain kasvaa.

Onko nyt siis keksitty ikiliikkuja. Ei tietenkään. Tätä ikiliikkujaa pyörittävät ja kustantavat kainuulaiset sähköliittymien omistajat. Me maksamme tämän koko lystin Kajaven ylikorkeissa sähkön siirron hinnoissa.

Osakassopimuksen ehtoja nämä riistokapitalistit ovat pistäneet valvomaan Loisteen hallitukseen ns. hallitusammattilaiset. Kainuulaisten sähkönkäyttäjien etuja valvovat kepun Arto Okkonen ja Antti Kela sekä vasemmiston Raili Myllylä .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Julkisuudessa on osoittanut syyttävä sormi korkeista siirtohinnoista Okkoseen, Kelaan ja Myllylään. Eivät he ole kuin osasyyllisiä – pääsyyllisiä ovat Kajaanin ja Sotkamon silloiset kunnallishallitusten jäsenet ja molempien kuntien johtohenkilöt. Myöskään valtuutettujen päitä tässä asiassa ei tarvitse silitellä.

Toivottavasti tässä on varoittava esimerkki siitä, että kerran rakennettua ja maksettuakin infraa ei pidä luovuttaa pelimiesten ja riistokapitalistien käsiin.

Pentti Kettunen

ex-kansanedustaja (ps.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä