Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kuntavaalit ja Kainuu

Juuri julkaistu ensimmäinen kevään kuntavaaleja mittaava gallup antaa aihetta pohdintoihin. Suuri kysymys kuuluu: Onko Kainuussakin tulossa suuri muutos poliittisiin voimasuhteisiin kunnissa?

Suomen Keskusta on puolueena hallinnut kuntapolitiikkaa lähes koko Kainuussa – vain Kajaani on poikkeus, Kajaanissa keskustalla ei ole yksinkertaista enemmistöä.

Nyt julkaistu mielipidemittaus varmaankin hirvittää kainuulaisiakin keskustapoliitikkoja – joutuuko kepu kesäkuun alussa kokoontuvissa valtuustojen järjestäytymiskokouksissa luopumaan suvereeneista yksinvalloistaan ja neuvottelemaan luottamuspaikoista tosissaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuntapoliittinen tilanne Kainuussa nyt muistuttaa samanlaista asetelmaa mikä Vladimir Putinilla ja hänen edustamallaan puolueella ja valtaklikillä on Venäjällä. Niin kepulla kuin Putinillakin on vain menetettävää. Jos valta horjuu siitä on pidettävä kynsin hampain kiinni!

Onneksi Suomessa keinot ovat demokraattiset ja sivistyneet – meillä kaikki tämä ratkaistaan vapailla ja salaisilla vaaleilla – ei myrkyillä ja tyrmillä.

Pentti Kettunen

ex-kansanedustaja (ps.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kirjoittaja toteaa, että Kajaani on poikkeus, kun Kajaanin kaupunginvaltuustossa keskustalla ei ole yksinkertaista enemmistöä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä