Mielipiteet

Lukijan mielipide: Mikä on Kajaanin perussuomalaisten tavoite?

Kajaanin valtuuston puheenjohtajan Eila Aavakare (ps.) toteaa (KS 10.8.): "Kaikista tärkeintä ei ole oman ryhmän edun ajaminen, vaan tärkeintä on ajaa kaupunkilaisten etua. Kunnioitamme toisiamme ja puhallamme yhteen hiileen."

Yhteistyö on välttämätöntä ja on hyvin tärkeä tavoite. Valveutuneet kansalaiset odottaa uskottavaa talouspoliittista linjaa, avointa päätöksentekoa ja vastuullista asioiden hoitoa, kaikilta valtuustoryhmiltä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmään kuuluvan puheenjohtajan näkemys herättää kysymyksiä, ihmetystä ja hämmästyttää. En ole koskaan kuullut tai nähnyt, että valtuustoryhmät yrittäisivät ajaa etuja ryhmälleen. Mutta olen kuunnellut paljon politiikkojen puheita, jossa puuttuu sisältö ja realismia yhteisten asioiden hoidossa, jopa totaaliseen kyllästymiseen saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Politiikassa on täysin selvää, että valtuustoryhmillä ja poliittisilla paikallisyhdistyksellä on ja täytyy olla tavoitteita kuntalaisia koskeviin asioihin. Sitä vartenhan demokraattisessa valtiossa vaaleja pidetään.

Sammutetuin lyhdyin neuvotteluun menemisen seurauksena jää kuunteluoppilaan virka. Ahkerimpia yhteisten asioiden hoitajia ovat ne, jotka on perehtynyt asiaan laajasti eri foorumien kautta. Eivät pyri/asetu ehdolla kaikkiin mahdollisiin tehtäviin.

Kabinettipolitikointi lisääntyi viime valtuustokaudella, se ei ole reilua toimintaa kansalaisia kohtaan.

Valtuuston puheenjohtajan pitäisi avata kokonaisuudessaan prosesseja ja päätöksentekoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olisi hyvin reilua, että me kansalaiset saisimme tietää millaista vastuuta Kajaanin nykyiset perussuomalaiset ovat valmiita kantamaan? Edellisellä valtuustokaudella yhdessä päätetty ja suunniteltu tavoiteohjelma pölyttyi vaalien jälkeen käyttämättömänä.

Valta tuo vastuuta, tavoitteet pitää näkyä kaikessa tuloksellisessa toiminnassa. Tyhjillä vaalipuheilla ei kaupunki kehity, vastuu tulee näkyä kansalaisia koskevassa päätöksenteossa ja valmisteluprosessissa.

Toivo Kyllönen

perussuomalaisten valtuustoryhmän pj. v. 2009–2017

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä